Διπλωματικό επεισόδιο στο Κουβέιτ μεταξύ Ερντογάν και κύπριου πρέσβη

Διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε στο Κουβέϊτ,  με πρωταγωνιστή τον Ταγίπ Ερτογάν, ο οποίος ζήτησε να μην παραστεί ο πρέσβης της Κύπρου, σε δεξίωση που παρέθεσε ο Εμίρης της χώρας, προς τιμήν του Τούρκου προέδρου.

Το αίτημα του Ερτογάν, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ, διαβιβάστηκε απο αξιωματούχους του Παλατιού προς τον Κύπριο Πρέσβη Πανίκο Κυριάκου, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του . Συγκλήθηκε σύσκεψη των Ευρωπαίων πρεσβευτών και αποφασίστηκε να δοθεί πλήρης στήριξη τον πρέσβη της Κύπρου και να παραστούν όλοι στη δεξίωση, αλλά να μην χαιρετίσουν με χειραψία τον Τούρκο πρόεδρο.

Την είδηση που δημοσιεύει σήμερα ο Φιλελεύθερος επιβεβαίωσε στο Τρίτο ο  γενικός διευθυντής του υπουργείου  εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων, επισημαίνοντας οτι για το πρόβλημα είχε ενημερωθεί και ο πρέσβης του Κουβεϊτ στη Λευκωσία, ο οποίος εξέφρασε έκπληξη και λύπη γι αυτό που είχε συμβεί.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η στάση των Ευρωπαίων Πρέσβεων ενόχλησε τον Ερτογάν,  με αποτέλεσμα να επισπεύσει την αναχώρηση του απο το Κουβέϊτ.

ΡΙΚ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy