Δυσαρέσκεια ΕΕ για ρωσικό βέτο για πτήση MH17

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε “βαθιά λύπη” για το βέτο που προέβαλε η Ρωσία στον ΟΗΕ σχετικά με τη δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου το οποίο θα επιφορτιζόταν να δικάσει τους υπευθύνους για τη συντριβή του μαλαισιανού Μπόινγκ που καταρρίφθηκε πριν από έναν χρόνο πάνω από την ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Επιτροπής.

“Παρά την οπισθοδρόμηση αυτή, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε εκείνοι που είναι άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνοι για την κατάρριψη της πτήσης MH17 να απολογηθούν” ενώπιον της δικαιοσύνης, δήλωσε η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, καλώντας “όλα τα μέρη να συνεργαστούν με την έρευνα και τις ποινικές διαδικασίες”.

Η Ρωσία προέβαλε χθες βέτο σε ένα σχέδιο ψηφίσματος του Συμβούλιο Ασφαλείας για τη σύσταση ενός ειδικού δικαστηρίου που θα δίκαζε τους υπευθύνους για τη συντριβή της πτήσης M17 που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 298 άνθρωποι, από τους οποίους 196 ήταν Ολλανδοί και 39 Αυστραλοί, στις 17 Ιουλίου του 2014, στην ανατολική Ουκρανία.

“Η απόφαση αυτή θα δημιουργούσε έναν δεσμευτικό και αξιόπιστο μηχανισμό για τη δίωξη των υπευθύνων αυτής της τρομερής τραγωδίας”, δήλωσε η Κοτσιγιάντσιτς σε συνέντευξη Τύπου.

“Οι οικογένειες και οι φίλοι των επιβαινόντων αξίζουν να αποδοθεί δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy