Δυσαρεστημένη από την ελληνική δικαιοσύνη η Άγκυρα

Για «προστασία τρομοκρατικών οργανώσεων» κατηγορεί την ελληνική δικαιοσύνη η τουρκική πλευρά, καθώς δηλώνει δυσαρεστημένη από την απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών να απορρίψει το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση του Μεχμέτ Ντογκάν, τον 60χρονο Κούρδο, ο οποίος είχε συλληφθεί για τρομοκρατία, πριν την επίσκεψη του Τούρκου ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα να απορρίψει την έκδοση του, καθώς περιέγραψε τον 60χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με άλλα οχτώ άτομα, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στη χώρα μας, στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, ως «μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C».
Η Άγκυρα από πλευράς της κατηγορεί στα ελληνικά δικαστήρια πως προστατεύει τρομοκρατικές οργανώσεις, τονίζοντας πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν συμβαδίζει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ούτε είναι συμβατή με τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Όπως υπογράμμισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναμένει στο μέλλον πιο δίκαιες και νόμιμες χωρίς πολιτικές πιέσεις αποφάσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy