«ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ κουτσούρεψαν τη φοιτητική μέριμνα»

Απορρίπτει το ΑΚΕΛ τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η μεταρρύθμιση της φοιτητικής χορηγίας έγινε για λόγους νοικοκυρέματος, αντιπαραβάλλοντας ότι η το υπουργείο Παιδείας έψαχνε να «γλυτώσει λεφτά».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής του γραφείου Παιδείας του κόμματος Χρίστος Χριστοφίδης, κάνει λόγο για «κούρεμα» της φοιτητικής μέριμνας, κατηγορώντας κυβέρνηση και ΔΗΣΥ ότι συνεχίζουν τον νεοφιλελεύθερο δρόμο τους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χριστοφίδη:

Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, οδήγησαν σε νέο κουτσούρεμα τη φοιτητική μέριμνα
Στόχος δεν ήταν το νοικοκύρεμα αλλά «να γλυτώσουν» λεφτά, όπως απαίτησε η Τρόικα

Τα κόμματα ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ αγνοώντας προκλητικά την κοινωνία, τους φοιτητές και τις οικογένειες, τους ψήφισαν χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φοιτητική μέριμνα, το οποίο οδηγεί σε νέο κουτσούρεμα στη στήριξη των φοιτητών/φοιτητριών μας από το κράτος.
Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν στο νόμο, λόγω κυρίως των αγώνων των φοιτητών και της στάσης του ΑΚΕΛ και άλλων κομμάτων, η βασική φιλοσοφία δυστυχώς δεν άλλαξε.
Η κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν «απλοποίησης των διαδικασιών» και «νοικοκύρεμα» δεν πείθει κανένα. Η κυβέρνηση και ο Συναγερμός με τη στήριξη του ΔΗΚΟ, άλλαξαν χτες τα κριτήρια τόσο για τη φοιτητική χορηγία όσο και για το «φοιτητικό πακέτο», με υπόδειξη της Τρόικα για να μειώσουν τους δικαιούχους και να εξοικονομήσουν χρήματα «κουρεύοντας» τη φοιτητική μέριμνα. Συνέχισαν το νεοφιλελεύθερο δρόμο τους, το δρόμο της ακατάσχετης λιτότητας και του συνεχόμενου «κόψε-κόψε».
Επιπρόσθετη ανησυχία και υποψίες δημιουργεί η άρνηση των κυβερνώντων να αποδεχτούν τη δημιουργία κανονισμών για τον τρόπο διάθεσης του «φοιτητικού πακέτου» (φοιτητικό επίδομα), γεγονός που ενδυναμώνει τον κίνδυνο αυθαιρεσίας.
Καταγγέλλουμε το κουτσούρεμα της φοιτητικής μέριμνας από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, το Συναγερμό και το ΔΗΚΟ, σε μια πολύ δύσκολη μάλιστα οικονομικά και κοινωνικά περίοδο. Η πολιτική των κυβερνώντων θυματοποιεί τους φοιτητές μας και τις οικογένειες τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy