ΔΗΣΥ: Υποβολή υποψηφιοτήτων για ηγετική πυραμίδα

Άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις θέσεις των αξιωματούχων του κόμματος. 

Η διαδικασία η οποία άρχισε στις 9:00 στον 2ο όροφο των Κεντρικών Γραφείων του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία θα ολοκληρωθεί στην 13:00.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως αναμενόταν, δεν θα έχει ανθυποψήφιο στη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος και ως εκ τούτου, συνεχίζει ως επικεφαλής στην Πινδάρου.

Για τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος, κατέθεσε υποψηφιότητα, μόνο ο Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος επανεκλέγεται στη θέση αυτή.

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ προήλθε πριν από λίγο υπέβαλε την υποψηφιότητα του εκφράζοντας ευχαριστίες στον κόσμο του ΔΗΣΥ για την τιμή να επανεκλέγεται στην θέση του αναπληρωτή προέδρου.

28944794_10214092033486716_679154895_o

Στέλλα Κυριακίδου, Νίκος Νουρής, Γιώργος Γεωργίου και Ευθύμιος Δίπλαρος θα είναι οι υποψήφιοι για τις 3 θέσεις των αντιπροέδρων του κόμματος.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Δημήτρη Στυλιανού η κ. Κυριακίδου υπέβαλε την υποψηφιότητα της προτού αναχωρήσει για το εξωτερικό.

Ο κ. Γιώργος Γεωργίου, κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Αντιπροέδρου, ανέφερε: «υπέβαλα στο κόμμα την υποψηφιότητά μου για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου για την θέση του αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ».

Την υποψηφιότητα του για μια από τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ υπέβαλε και ο βουλευτής του κόμματος Ευθύμιος Δίπλαρος αναφέροντας ότι πιστεύει στην αλλαγή που καθημερινά πρέπει να κάνει τον ΔΗΣΥ καλύτερο πιο σύγχρονο και προσιτό στους πολίτες.

28938704_10214091871682671_461517266_o

Ενώ σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Κυπριανού αναφέρει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος.

Όπως αναφέρει, “μετά την απόφαση του Ευρωβουλευτή και φίλου μου Λευτέρη Χριστοφόρου να επαναδιεκδικήσει την θέση, μια δική μου υποψηφιότητα θα δημιουργούσε εσωστρέφεια αχρείαστη για την παράταξη μας αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο, αλλά και θα δυσκόλευε αφάνταστα τον ένα ευρωβουλευτή μας στις τεράστιες υποχρεώσεις που έχει στο ευρωκοινοβούλιο βάζοντας τον σε προεκλογική περίοδο που θα τον κρατούσε υποχρεωτικά στην Κύπρο”.

Η Αννίτα Δημητρίου, επίσης αποφάσισε ότι δεν θα διεκδικήσει θέση στην ηγεσία του κόμματός αναφέροντας ότι, “προβληματίστηκα δεν σας το κρύβω. Αποφάσισα όμως, να αφοσιωθώ στα Βουλευτικά μου καθήκοντα, γιατί πιστεύω ότι τη δεδομένη στιγμή αυτό απαιτείται να πράξω”.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy