Δύσκολη η… συμβίωση στο ΔΗΣΥ λόγω Συμφώνου

Δεν ήταν μυστικό ότι βουλευτές του ΔΗΣΥ αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η σημερινή αντιπαράθεση ωστόσο, του Αριστοτέλη Μισού με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Νίκο Τορναρίτη, ώθησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου να τοποθετηθεί άμεσα. Και ξεκάθαρα υπέρ του δεύτερου.

Η αντιπαράθεση

«Δυστυχώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ θεώρησε ότι οι βουλευτές του κόμματος λειτουργούν υπό περιορισμό», ήταν το σχόλιο του βουλευτή Αριστοτέλη Μισού, το οποίο πυροδότησε την αντιπαράθεση.

Ο κ. Μισός ανέφερε ότι οι βουλευτές του ΔΗΣΥ ενεργούν και πράττουν σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί το νομοσχέδιο να προχωρήσει προς ψήφιση χωρίς ξεκαθάρισμα της βάσης του.

Οι βουλευτές που μετείχαν στις συνεδρίες ακολούθησαν την απόφαση του πολιτικού γραφείου, και πρόσθεσε ότι με την παρέμβασή τους κάποιοι ήθελαν να πειθαναγκάσουν του βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν το νομοσχέδιο άρον άρον.

Μην παρακωλύετε την διαδικασία

Η διαφορετική άποψη οφείλει να γίνεται σε κόσμια πλαίσια και δεν πρέπει να ζημιώνει το κόμμα και την κοινωνία, απάντησε ο Νίκος Τορναρίτης.

Όπως ανέφερε, όσοι βουλευτές έχουν εισηγήσεις, οφείλουν, αντί να παρακωλύουν την διαδικασία της συζήτησης για το σύμφωνο, να τις καταθέτουν γραπτώς.

Τόνισε ότι η απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο πριν να κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι.

Παρέμβαση Αβέρωφ

Συμπεριφορές που εκφεύγουν του πολιτικού πολιτισμού, εκθέτουν πρόσωπα και όχι κόμματα, υπέδειξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών του κόμματός του, κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπενθύμισε ότι οι βουλευτές του κόμματός του έχουν δικαίωμα για κατά συνείδηση στήριξη ή απόρριψη του συμφώνου συμβίωσης.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το δικαίωμα αυτό δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται ως επίσημη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Τόνισε ότι ο ΔΗΣΥ δεν έχει θέση σχετικά με το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από όσους συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης.

Κώστας Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy