Δυστυχώς ζούσαν με ψευδαισθήσεις τα σωματεία…

Το θέμα των στημένων αγώνων και των φακέλων απασχόλησε ευρέως τους άμεσα εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο για αρκετό καιρό. Ωστόσο, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο άφησαν στο περιθώριο πολλά άλλα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου, στα οποία εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν βρίσκουν λύσεις. Με πρώτο και καλύτερο εκείνο της διαιτησίας, το οποίο επανήλθε… πανηγυρικά στο προσκήνιο τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. 

Οσοι νόμιζαν πως τα πράγματα φέτος θα ήταν αλλιώς, έπεσαν έξω. Οι Κύπριοι διαιτητές τούς… αποκοίμισαν για λίγο, κάνοντας υποφερτές διαιτησίες και ξανά προς τη δόξα τραβούν! 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα χάλια της διαιτησίας το αντιμετωπίζουν τα σωματεία. Κυρίως εκείνα που μπαίνουν στο «χειρουργείο» και υποβάλλονται σε επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό… Κάποια πέρασαν ήδη από τη συγκεκριμένη διαδικασία και την θυμήθηκαν, καθότι είναι εμπειρία που έζησαν και στο παρελθόν. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να αναμείνουν στο… ακουστικό μέχρι να έρθει η σειρά τους. Γιατί αργά ή γρήγορα θα έρθει.

Τι έκαναν, όμως, τα σωματεία για να αντιμετωπίσουν τα χάλια της διαιτησίας; Οχι με λόγια και ανακοινώσεις αλλά με πράξεις. Η απάντηση είναι ένα τεράστιο ΤΙΠΟΤΕ! Πλανεύτηκαν για άλλη μια φορά από λόγια και υποσχέσεις και έτρεφαν την ψευδαίσθηση ότι η κατάσταση θα άλλαζε. Διότι είναι ψευδαίσθηση να πιστεύεις ότι μπορούν οι ίδιοι άνθρωποι να αλλάξουν τα κακά που δημιούργησαν με τέχνη και μαεστρία.

Θα κάνουν, άραγε, τώρα κάτι δραστικό προς αυτή την κατεύθυνση; Εάν δεν το αντιλήφθηκαν, στο χέρι τους είναι. Και ποτέ δεν είναι αργά…

Γιώργος Χατζηαντώνης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy