Δώσαμε στους ιδιώτες το κέρδος της Αρχης Λιμένων και έχουμε πάρει υποσχέσεις και ελπίδες

Σε δηλώσεις, μετά τη συνεδρία συζήτησης του προϋπολογισμού της Αρχής Λιμένων ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι η Αρχή δεν γνωρίζει αν υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας για το νέο περιβάλλον και τους νέους ρόλους που έχει αναλάβει η ΑΛΚ μετά την ιδιωτικοποίηση των εργασιών του λιμανιού της Λεμεσού.

Είπε ακόμη ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2011 μέχρι το 2015 το κράτος έλαβε από την ΑΛΚ 90 εκ ευρώ και ενώ η Κυβέρνηση, όπως είπε, “προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση των εργασιών του λιμανιού Λεμεσού κανείς δεν ξέρει πόσα θα είναι τα έσοδα από αυτή την ιδιωτικοποίηση”.

“Δώσαμε στους ιδιώτες, με απόφαση της Κυβέρνησης το κέρδος που ήταν ψηλό της ΑΛΚ και το έπαιρνε ως χορηγία το κράτος και έχουμε πάρει υποσχέσεις και ελπίδες για κάτι που θα παίρνει το κράτος και κανείς δεν ξέρει πόσα θα είναι”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “όταν η Κυβέρνηση ήθελε να προωθήσει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων οι αρμόδιοι υπουργοί έλεγαν ότι το κράτος σε βάθος 25 χρόνων θα πάρει 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ”.

Είπε ότι στη συζήτηση που έγινε πρόσφατα εξαιτίας της ανώμαλης κατάστασης και των προβλημάτων που προέκυψαν από τη μετάβαση από το δημόσιο στους ιδιώτες οι υπολογισμοί μειώθηκαν κατά πολύ, έπεσε περίπου στο 1,2 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια κανείς δεν λέει και κανείς δεν ξέρει – ούτε η ΑΛΚ ξέρει – για το πόσα υπολογίζονται τα έσοδα που θα έχει το κράτος από μια συμφωνία που θα έχει το κράτος από μια συμφωνία που έχει κάνει η Κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι στον οίστρο της η Κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε ένα κερδοφόρο ημικρατικό οργανισμό και ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προεκλογικά, και γραπτώς είχε δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει την ΑΛΚ, όπως είπε και για την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και για την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ιδιωτικοποιήθηκαν οι εργασίες του λιμανιού και κανείς δεν ξέρει πόσα θα πάρει το κράτος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy