Δρ Ιωάννου: Η Αμμόχωστος να γίνει ξανά βασιλεύουσα

Με όραμα την επιστροφή στην αγαπημένη πόλη της Αμμοχώστου, η οποία με σκληρή δουλειά να μετατραπεί ξανά σε Βασιλεύουσα, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος για την κατεχόμενη πόλη ο Δρ Σίμος Ιωάννου, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι καταθέτει μια διαφορετική, πιο δυναμική πρόταση, καταθέτει, όπως είπε, τη ψυχή του και όλο του το είναι για να εργαστεί ακούραστα, όπως κάνει τα τελευταία 30 σχεδόν χρόνια.

“Δικό μου όραμα αλλά και κάθε Αμμοχωστιανού είναι η Επιστροφή στην αγαπημένη μας πόλη. Επιστροφή σε μια ζηλευτή πόλη. Επιστροφή σε μια πόλη την οποία θα χτίσουμε από την αρχή. Και θα τη μετατρέψουμε ξανά σε Βασιλεύουσα. Όπως Βασιλεύουσα παραμένει στις καρδιές μας 42 τόσα χρόνια” είπε ο κ. Ιωάννου.

Σε ερώτηση ποια θα είναι τα βήματά του για την Αμμόχωστο, εάν εκλεγεί Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις οδηγήσουν σε επανένωση, ο κ. Ιωάννου απάντησε: “Καλή προετοιμασία και ετοιμότητα. Ετοιμότητα ως Δήμος Αμμοχώστου για να παραλάβουμε την πόλη μας. Δεν σας κρύβω ότι και μόνο στο άκουσμα της ερώτησης και της προοπτικής αυτής νιώθω συγκίνηση. Διότι ζω και αναπνέω για τη μέρα εκείνη που όλοι μαζί θα μπορούμε να ζήσουμε ξανά ελεύθεροι στην πόλη μας, σε μια επανενωμένη Κύπρο”.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, “θα τυλίξουμε τα μανίκια πάνω και θα ριχτούμε στη σκληρή δουλειά. Με μπροστάρη το Δήμο Αμμοχώστου, θα εμπλέξουμε όλους όσοι μπορούν να συνδράμουν σε ένα σωστά μελετημένο σχεδιασμό για την προετοιμασία της επιστροφής και την ανοικοδόμηση της αγαπημένης μας πόλης”, όπως το Συμβούλιο Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης, την κεντρική κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τον ιδιωτικό τομέα, Ε/Κ και Τ/Κ εμπειρογνώμονες αλλά και το εξωτερικό, ειδικούς από χώρες που βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις, την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους ακαδημαϊκούς, οργανωμένα σύνολα αλλά και όσους άλλους θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

Στόχος, σημείωσε, θα είναι ένας ενιαίος για όλη την πόλη σχεδιασμός, υλοποιήσιμος, εφικτός και με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία, την παράδοση και τους ανθρώπους της πόλης μας. Της πόλης που απλώνεται από την Κάτω Δερύνεια μέχρι και τη Σαλαμίνα.

Σε ερώτηση σε ποιες ενέργειες θα προβεί στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ή οδηγήσουν σε αδιέξοδο, ο κ. Ιωάννου είπε ότι ο αγώνας για επιστροφή θα συνεχιστεί καθώς σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει τέλος στο δρόμο αυτό αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό με συνεπακόλουθο την επιστροφή της αγαπημένης πόλης.

“Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να κρατήσουμε την Αμμόχωστο ζωντανή. Την Αμμόχωστο που ζει μέσα σε ψυχές. Μέσα σε αναμνήσεις. Την Αμμόχωστο των ανθρώπων. Να κρατήσουμε ζωντανά τα κοινωνικά σύνολα, τα αθλητικά σωματεία, τους φορείς και τις οργανώσεις. Να φυτέψουμε το σπόρο της επιστροφής και στη νέα γενιά. Να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τους δημότες Αμμοχώστου όπου κι αν αυτοί ζουν. Να συνεχίσουμε τον αγώνα της ενημέρωσης και της διεθνοποίησης του κυπριακού προβλήματος και της Αμμοχώστου. Με δυναμισμό και διεκδικητικότητα” ανέφερε.

Ερωτηθείς ποιοι είναι οι λόγοι που τον ώθησαν στην διεκδίκηση της ψήφου των δημοτών, ο κ. Ιωάννου υπενθύμισε ότι έχει μια παρουσία τριών σχεδόν δεκαετιών στα κοινά της πόλης και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Είμαι παρών στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας. Είμαι παρών στα αθλητικά δρώμενα. Στα πολιτιστικά δρώμενα. Είμαι κοντά σε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μου, στις συνοικίες, στις αυτοστεγάσεις, στους συνοικισμούς. Κοντά στα προβλήματα τους. Εκ της απασχόλησης μου με τον αθλητισμό, είμαι κοντά στους νέους της πόλης μας, που τόσο πολύ τους έχουμε ανάγκη για να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της επιστροφής. Όλα τα πιο πάνω αποτελούν τη βάση στην οποία διεκδικώ τη δημαρχία της πόλης μας” κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy