Έχασε περισσότερα απ’ όσα κέρδισε

Η Αλκή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση, μετά και τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Μέσα σε πέντε ημέρες δέχθηκε δύο… χαστούκια από Δόξα εντός έδρας (ήττα με 5-0) και Ερμή στο ΓΣΖ (ήττα με 3-2) και πλέον τα δεδομένα στο στόχο που έχει για παραμονή δεν είναι καθόλου ευνοϊκά.

Στις πρώτες εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η «αθάνατη» κέρδισε μόνο τον Εθνικό και τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές νίκες, οι οποίες σημειώθηκαν σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Όμως οι τελευταίες δύο ήττες σε συνδυασμό με την αποτυχημένη απόπειρα για νίκη στα παιχνίδια με Πάφο και Άρη, φέρνουν το συγκρότημα του Σάββα Δαμιανού σε δύσκολη βαθμολογική θέση και πλέον τα δεδομένα είναι άκρως αρνητικά.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Άντης Λόππας, μίλησε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Άστρα και τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί στα παιχνίδια που ακολουθούν. Στόχος όπως δήλωσε ο κ. Λόππας είναι το βαθμολογικό κέρδος απέναντι στην ΑΕΚ και τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό της ομάδας.

Βέβαια η Αλκή δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να πάρει πολλούς βαθμούς στα εντός έδρας παιχνίδια, αφού οι 8 από τους 9 βαθμούς που έχει η ομάδα, ήρθαν από εκτός έδρας αγώνες. Παράλληλα η ομάδα έδειξε στα πλείστα παιχνίδια αδυναμία ώστε να κρατήσει ένα αποτέλεσμα (βλέπε παιχνίδια με Ανόρθωση, Άρη, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ που χάθηκαν βαθμοί στα τελευταία λεπτά) και αυτό της στοιχίζει πολύτιμους βαθμούς.

Η ομάδα περνά μια από τις δυσκολότερες καταστάσεις της σύγχρονης ιστορίας της και σίγουρα θα πρέπει να αναζητηθούν άμεσα οι τρόποι ώστε να αντιστραφεί το κλίμα. Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν, ωστόσο τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος είναι πολύ δύσκολα.

Η Αλκή έχει να αναμετρηθεί ακόμα με ΑΕΚ εντός έδρας, ΑΕΛ στο Τσίρειο και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με δύο αγώνες στο «Αμμόχωστος». Αντίπαλοί της θα είναι κατά σειρά ο Απόλλωνας και η Νέα Σαλαμίνα.

Η προσπάθεια για βαθμολογική ανάκαμψη της ομάδας είναι πολύ δύσκολος, αφού οι πλείστες από αυτές τις ομάδες, έχουν ως στόχο την κατάκτηση των πρώτων θέσεων.

Παράλληλα η παρουσία των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο δεν στέλνει αισιόδοξα μηνύματα. Η καλή αγωνιστική παρουσία των πρώτων αγωνιστικών, εξελίχθηκε σε μέτρια εικόνα, μιας ομάδας που είναι πολύ ευάλωτη αμυντικά, ενώ επιθετικά έχασε την εκρηκτικότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Χρίστος Αποστολίδης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy