Εχασε τη μάχη στο ΕΔΑΔ ισοβίτης που κινήθηκε κατά της Βρετανίας

Η ποινή ισόβιας κάθειρξης η οποία επιβλήθηκε σε έναν Βρετανό, για τριπλή δολοφονία και βιασμό, δεν καταπατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αποφάνθηκε την Τρίτη το αρμόδιο δικαστήριο στο Στρασβούργο.

Ο Άρθουρ Χάτσινσον, που καταδικάστηκε το 1984 για τη δολοφονία τριών μελών μιας οικογένειας και για βιασμό, κινήθηκε εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), υποστηρίζοντας ότι η ποινή που εξέτιε ισοδυναμούσε με απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση, καθώς «δεν υπήρχε καμία ελπίδα αποφυλάκισης».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΕΔΑΔ «το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση της Σύμβασης», ενώ επανέλαβε ότι η ίδια η Σύμβαση δεν απαγορεύει την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης σε όσους έχουν καταδικαστεί για ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα, όπως είναι ο φόνος.

Ωστόσο, το ΕΔΑΔ αναφέρει ότι για να συνάδει η ποινή με τη Συνθήκη, θα πρέπει να υπάρχει τόσο η προοπτική της αποφυλάκισης για τον κρατούμενο, όσο και η δυνατότητα αναθεώρησης της ποινής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy