Έχασε την προσφυγή η Ρωσία για συμμετοχή της στην Παραολυμπιάδα

Η Ρωσία έχασε την προσφυγή της εναντίον της απαγόρευσης της συμμετοχής της στην Παραολυμπιάδα του Ρίο λόγω του υπό κρατική χρηματοδότηση προγράμματος ντόπινγκ, έκρινε το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS), την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η απόφαση να αποκλειστεί η ομάδα της Ρωσίας, η οποία λήφθηκε αρχικά στις 7 Αυγούστου από την Διεθνή Επιτροπή Παραολυμπιακών (IPC), σημαίνει ότι τουλάχιστον 260 αθλητές από την χώρα δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στην ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 18 Σεπτεμβρίου.

Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, το CAS, ανέφερε ότι η Επιτροπή «δεν είχε παραβιάσει οποιοδήποτε διαδικαστικό κανόνα στην αντιμετώπιση της με την διαδικασία πειθαρχική διαδικασία», που οδήγησε στην αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση ήταν «σε αναλογία με τις συνθήκες» και ότι η Ρωσική Επιτροπή Παραλυμπιακών «δεν έχει καταχωρήσει οποιαδήποτε νέα αποδεικτικά στοιχεία που να διαψεύδουν τα γεγονότα στα οποία βασίστηκε η απόφαση της IPC».

Ο Ρώσος Υπουργός Αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο αποκάλεσε την απόφαση του CAS παράνομη και υποκινούμενη από πολιτικά κίνητρα.

«Δεν υπήρχαν λόγοι να απορριφθεί (η προσφυγή) αλλά αυτό έγινε», ανέφερε ο κ. Μούτκο σύμφωνα με το Ταςς, προσθέτοντας ότι «τα σώματα που θα έπρεπε να υπερασπίζονται τους Παραολυμπιονίκες δεν το πράττουν και αντ` αυτού τους τιμωρούν».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy