«Έχει εβραϊκές ρίζες»: Με τρεις λέξεις μία μάνα καταρρίπτει την κοσμοθεωρία του νεοναζί γιου της

Με μόλις μερικές λέξεις, μία μάνα κατάφερε να καταρρίψει όλη τη ρατσιστική κοσμοθεωρία του νεοναζί γιου της – που προσφάτως είχε πει πως «όλα τα παιδιά των Εβραίων πρέπει να πεθάνουν».

Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο Newsweek η Alyse Auernheimer, ο γιος της, Άντριου ‘Γουίβ’ Αουερνχάιμερ (Andrew “Weev” Auernheimer), θιασώτης της λευκής ανωτερότητας, ο οποίος «τρέχει» από κοινού με τον δημοσιογράφο Άντριου Άνγκλιν την ακροδεξιά ιστοσελίδα Daily Stormer, κατάγεται από μία «μεγάλη, πολυφυλετική οικογένεια», «έχει εβραϊκές ρίζες» και από τους δύο γεννήτορές της ενώ στις φλέβες του τρέχει και… ολίγον ινδιάνικο αίμα.

Η ίδια πρόσθεσε στη συνέντευξή της πως θλίβεται βαθιά που το ίδιο το παιδί της εύχεται το θάνατο άλλων παιδιών ενώ επιβεβαιώνει πως με το γιο της δεν έχουν επαφές εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Ο 32χρονος από το Αρκάνσας πιστεύεται πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ουκρανία, όπου ζει μετά την αποφυλάκισή του από ίδρυμα των ΗΠΑ λόγω μίας υπόθεσης υποκλοπής.

Η ιστοσελίδα, της οποίας έχει την τεχνική επιμέλεια, έχασε το καταχωρημένο όνομα (.com) τον Αύγουστο του 2017, μετά από εξύβριση νεκρού για τη Χέδερ Χέιερ – την 33χρονη που έχασε τη ζωή της όταν νεοναζί έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε αντιφασίστες διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σάρλοτσβιλ. Έκτοτε, ο 32χρονος πάλευε να βρει πλατφόρμα για να φιλοξενήσει το σάιτ, κατηγορώντας τους εβραίους για την απώλεια του domain name.

Όπως τόνισε σε ηχητική δήλωσή του στο Radical Agenda, «η κατάργηση της ελευθερίας λόγου δεν αφήνει άλλη επιλογή στους υπερασπιστές της λευκής ανωτερότητας από το να σκοτώσουν τα παιδιά των εχθρών τους».

«Αν δε μας αφήνετε να διαφωνούμε ειρηνικά, τότε η μόνη μας επιλογή είναι να σας δολοφονήσουμε. Να σκοτώσουμε τα παιδιά σας. Να σκοτώσουμε ολόκληρες τις οικογένειές σας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τον περασμένο μήνα: «Όταν δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης, μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε για να εκφράσουμε τη διαφωνία μας κι αυτό είναι να σας σφάξουμε σα σκυλιά, αυτό θα πάθετε και στα παιδιά σας αξίζει να πεθάνουν».

Τις εβραϊκές καταβολές του Αουερνχάιμερ είχε, για πρώτη φορά, αποκαλύψει το αμερικανικό μπλογκ Gawker το 2012, ωστόσο, η ηχηρή επιβεβαίωση ήρθε από την ίδια τη μητέρα του διαβόητου νεοναζί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy