ΕΔΕΚ: Υποψηφιότητες και συμβολισμοί

Νεαρά στελέχη επέλεξε να στηρίξουν την υποψηφιότητα του ο Γιώργος Βαρνάβα, γνωστά και προβεβλημένα ο Μαρίνος Σιζόπουλος. «Θα επανενώσουμε το Κίνημα ή θα συνεχιστεί η διάσπαση», το μήνυμα του α’ αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ. «Για μια νέα ΕΔΕΚ θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι. Η δεύτερη του Μάρτη είναι η απαρχή μιας νέας πορείας», το μήνυμα του αναπληρωτή προέδρου της ΕΔΕΚ.

Η προεκλογική εκστρατεία για ανάδειξη του νέου προέδρου της ΕΔΕΚ, άρχισε, επισήμως, χθες, με την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Ως ήταν αναμενόμενο, η κούρσα είναι για δύο και τόσο ο Γ. Βαρνάβα όσο και ο Μ. Σιζόπουλος αισιοδοξούν για τη νίκη. Οι δύο διεκδικητές υπέβαλαν τις υποψηφιότητες τους με λίγα λεπτά διαφορά ο καθένας, αλλά φρόντισαν να μην συναντηθούν στα γραφεία της ΕΔΕΚ, επιβεβαίωση της ψυχρής κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα τους αλλά και στο κόμμα., ευρύτερα. Λοΐζος Ιωάννου, Τάκης Κτώρος, Χριστάκης Σωτηρίου, Αντώνης Αντωνίου, Λούκας Κέκκου, Μιχάλης Θεοδούλου, Πέτρος Βουτουρής, Ανδρέας Ομήρου, Φώτης Θεοφάνους και Βασίλεια Νικολάου, στηρίζουν Γ. Βαρνάβα.

Είναι όλα νεαρά στελέχη και με την επιλογή τους ο Γ. Βαρνάβα στέλλει το μήνυμα της ανανέωσης. Κωστής Ευσταθίου, Κωστάκης Αβρααμίδης, Αντρος Φιλιππίδης, Μαριέττα Χαραλαμπίδου, Γιώργος Ταλιαδώρος, Σωκράτης Σωκράτους, Κωνσταντίνος Γιωργαλλής, Μαρία Κυπριανού, Λεωνίδας Παναγιώτου και Γιώργος Νικολάου, αποτελούν την ομάδα στήριξης του αν. προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου. Γνωστά και προβεβλημένα στελέχη τα περισσότερα, κοντά στο περιβάλλον Λυσσαρίδη κάποια εξ αυτών.

* Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της Χαραυγής αύριο Τρίτη

Μαρία Φράγκου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy