ΕΔΟΝ: Οι δηλώσεις ΥΠΟΙΚ περί ψηλού κατώτατου μισθού, δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης

Την αγανάκτηση της εκφράζει η ΕΔΟΝ για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη περί υψηλού κατώτατου μισθού στην Κύπρο.

Ανακοίνωση της ΕΔΟΝ αναφέρει ότι η τοποθέτηση αυτή, φανερώνει για άλλη μια φορά τη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία που διακατέχει την παρούσα κυβέρνηση και αποτυπώνει παράλληλα τη χαώδη απόσταση των κυβερνώντων από την κυπριακή πραγματικότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η ΕΔΟΝ σημειώνει ότι είναι ξεκάθαρο πως με τις δηλώσεις του Υπουργού προαναγγέλλονται νέες επιθέσεις στα δικαιώματα των νέων και των εργαζομένων γενικότερα, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να διαφεύγει της μνήμης το γεγονόςι ότι η κατάργηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος στην Κύπρο καλύπτει περιορισμένο αριθμό επαγγελμάτων, αποτελεί πάγια και διαχρονική θέση της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ που αποτελούν βασικούς εταίρους στην προώθηση των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών.

Φαίνεται πως σε αυτή την κυβέρνηση δεν αρκεί που χιλιάδες νέοι είναι άνεργοι, εργάζονται ανασφάλιστοι και αδήλωτοι, δε φτάνει που χιλιάδες νέοι έχουν ήδη μεταναστεύσει στο εξωτερικό, δε φτάνει που έχουν κουρέψει τα όνειρα της νέας γενιάς, τώρα τους ενοχλεί και το ύψος του κατώτατου μισθού. Δεν τους ενοχλεί βέβαια που η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στην μείωση των μισθών και στη διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας και ποσώς δεν τους ενοχλεί που ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας.

Οι κυβερνώντες έχουν αποδείξει πως ενδιαφέρονται μόνο για τους λίγους και τους προνομιούχους και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο κυβερνούν τον τόπο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy