ΕΔΟΝ: Η Κυβέρνηση έρχεται να διαλύσει τον Συνεργατισμό

Η ΕΔΟΝ με σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει την αντίθεσή της και καταδικάζει το “ξεπούλημα” του Συνεργατισμού.

Αναφέρει επίσης πως “η κυβέρνηση έρχεται να διαλύσει το Συνεργατισμό, ο οποίος στο παρελθόν αποτελούσε ένα θεσμό στον οποίο μπορούσαν οι νέοι να στηριχθούν για το ξεκίνημα της ζωής τους, αφού σκοπός του δεν ήταν το κέρδος αλλά η κοινωνική προσφορά”

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ως ΕΔΟΝ παρακολουθούμε με οργή και αγανάκτηση τις εξελίξεις στο θέμα του Συνεργατισμού. Παρ’ όλες τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για επιστροφή του Συνεργατισμού πίσω στους πολίτες, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε το ξεπούλημα του Συνεργατισμού σε ιδιώτες.

Δεν έφτανε η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων με την κατακόρυφη μείωση μισθών, την επισφάλεια στην εργασία, τις αποκοπές επιδομάτων και την υψηλή ανεργία στους νέους, η κυβέρνηση έρχεται να διαλύσει το Συνεργατισμό, ο οποίος στο παρελθόν αποτελούσε ένα θεσμό στον οποίο μπορούσαν οι νέοι να στηριχθούν για το ξεκίνημα της ζωής τους, αφού σκοπός του δεν ήταν το κέρδος αλλά η κοινωνική προσφορά. Αντί λοιπόν της επιστροφής του Συνεργατισμού στην ιστορική του αποστολή, η κυβέρνηση τον οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και ρίχνει τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά βορά στα νύχια των εμπορικών τραπεζών που έχουν ως μοναδικό τους στόχο την αύξηση των κερδών τους.

Η ΕΔΟΝ καταδικάζει τις ενέργειες της κυβέρνησης που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν το λαό στη φτωχοποίηση. Τέλος, καλούμε τον κυπριακό λαό να αντισταθεί και να υπερασπιστεί τα κεκτημένα δεκαετιών που η κυβέρνηση Αναστασιάδη ξεπουλά με τη μεγαλύτερη ευκολία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy