ΕΔΟΝ: Η ξαφνική «ευαισθησία» της κυβέρνησης κάνει τον λαό να εύχεται να διεξάγονται εκλογές κάθε χρόνο

Να είναι σίγουρος ο κυπριακός λαός πως αν παρ` ελπίδα επανεκλεγεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη, θα αποκόψει ή θα καταργήσει κάθε δικαίωμα και κάθε παροχή, ότι δηλαδή έκανε μέχρι τώρα τονιζει η ΕΔΟΝ στην ανακοίνωση της με αφορμη την επαναφορά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απο την απερχόμενη κυβέρνηση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΕΔΟΝ για την απόφαση του Υπ. Συμβουλίου για παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους φοιτητές

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την αγανάκτηση του για τον εμπαιγμό του κυπριακού λαού από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Με έκπληξη ακούσαμε τον Υπουργό Παιδείας να ανακοινώνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους φοιτητές, λέγοντας μάλιστα ότι το κόστος δεν θα είναι μεγάλο και ότι θα είναι «πλήρως διαχειρίσιμο»!

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ μετά την εκλογή της το 2013 αποφάσισε να αποκόψει την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που δικαιούνταν οι φοιτητές, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια έκλεινε τα αυτιά στις προτάσεις του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος για επαναφορά της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έρχεται δύο μήνες πριν τις εκλογές και το εξαγγέλλει. Είναι τόσο απροκάλυπτη η ξαφνική «ευαισθησία» της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, που ο κυπριακός λαός θα εύχεται να διεξάγονται εκλογές κάθε χρόνο.

Να είναι σίγουρος ο κυπριακός λαός πως αν παρ` ελπίδα επανεκλεγεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη, θα αποκόψει ή θα καταργήσει κάθε δικαίωμα και κάθε παροχή, ότι δηλαδή έκανε μέχρι τώρα. Να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2013 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Τάσου, πρότεινε οι φοιτητές να πληρώνουν 165 ευρώ για ιδιωτική ασφάλιση για να λυθεί το πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης! Και ας μην προσπαθούν κάποιοι να ξεπλύνουν τη ντροπή τους μετακυλώντας τις ευθύνες και τις ενοχές τους στην προηγούμενη κυβέρνηση. Γιατί είναι η δική τους διακυβέρνηση που τον Απρίλη του 2013 κατέθεσε στη Βουλή την κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους φοιτητές.

Ως ΕΔΟΝ, καλούμε την κυπριακή νεολαία να επαγρυπνεί και να μην πέσει στην προεκλογική παγίδα της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥκαι να στηρίξει την εκλογή μιας προοδευτικής διακυβέρνησης Σταύρου Μαλά που θα ενισχύσει πραγματικά το κοινωνικό κράτος και τις κοινωνικές παροχές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy