ΕΔΟΝ: Ντροπή για το λαό η αποχή της Κύπρου από το Ψήφισμα ΟΗΕ για Παλαιστίνιους

Η στάση αποχής της Κυπριακής Κυβέρνησης στην ψηφοφορία της Γ.Σ. του ΟΗΕ αποτελεί ντροπή για το λαό μας και την ιστορία του τόπου, τονίζει η ΕΔΟΝ.

Αναφέρει επίσης πως “η διαχρονική στάση όλων των Κυβερνήσεων, ούτως ώστε η Κύπρος να παραμένει γέφυρα ειρήνης για τους λαούς της περιοχής, καταρρακώθηκε από την ανεκδιήγητα ντροπιαστική στάση αποχής της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.”

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Με αίσθημα αγανάκτησης γίναμε γνώστες πως η Κυπριακή Δημοκρατία κράτησε στάση αποχής στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για δημιουργία μηχανισμού, για τη διεθνή προστασία των αμάχων Παλαιστινίων. Η στάση αποχής της Κυπριακής Κυβέρνησης στην ψηφοφορία της Γ.Σ. του ΟΗΕ αποτελεί ντροπή για το λαό μας και την ιστορία του τόπου. Η διαχρονική στάση όλων των Κυβερνήσεων, ούτως ώστε η Κύπρος να παραμένει γέφυρα ειρήνης για τους λαούς της περιοχής, καταρρακώθηκε από την ανεκδιήγητα ντροπιαστική στάση αποχής της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.

Ως ΕΔΟΝ, δεν ζητούμε καν απάντηση ως προς το ποια η διαφωνία της Κυβέρνησης με τη δημιουργία μηχανισμού για τη διεθνή προστασία των άμαχων Παλαιστινίων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ούτε αν καταδικάζει τις πρόσφατες ενέργειες του ισραηλινού στρατού στην αποκλεισμένη Γάζα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως, η δουλοπρεπής στάση ως προς τις επιβουλές των Αμερικανο-Νατοϊκών είναι δομικό στοιχείο στο DNA αυτής της Κυβέρνησης.

Από τη δική μας πλευρά όμως, με περηφάνια και καθαρό το μέτωπο, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και να στηρίζουμε των ηρωικά αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Θα συνεχίζουμε, με κάθε ευκαιρία, να δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη της κυπριακής νεολαίας σε κάθε αγωνιζόμενο λαό του κόσμου. Δε μας εκφράζει η στάση που τήρησε αυτή η κυβέρνηση και για εμάς ο αγώνας για ειρήνη, ελευθερία και ανεξαρτησία δεν παζαρεύεται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy