ΕΔΟΝ: Παλμός και αποφασιστικότητα στις εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους

Θλιβερή παραφωνία το εθνικιστικό πανηγύρι της νεολαίας του Συναγερμού όπου  παρουσιάστηκαν στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας με συνθήματα όπως «Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό», «Τούρκοι Μογγόλοι Δολοφόνοι», «Η Κύπρος είναι ελληνική» κ.α.

Η ανακοίνωση: 

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ χαιρετίζει τις μαχητικές εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους από την φοιτητιώσα και μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ανήμερα της 34ης μαύρης επετείου. Με επικεφαλής το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και την ΠΟΦΕΝ, φοιτητές και μαθητές, πορεύτηκαν προς το οδόφραγμα του «Αγίου Κασσιανού» όπου πραγματοποίησαν αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους με σύνθημα «Κυπριακή Δημοκρατία – Ελεύθερη, Ενωμένη Πατρίδα».

 

Με παλμό και αποφασιστικότητα, οι νέοι του τόπου μας, για ακόμα μια χρονιά καταδίκασαν το παράνομο μόρφωμα το οποίο αποτελεί συνέπεια του δίδυμου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος που διαπράχθηκε ενάντια στο λαό μας και τον κρατά μοιρασμένο, από τον μαύρο Ιούλη του 1974. Με τις σημαίες της Κύπρου ψηλά, φοιτητές και μαθητές, καταδίκασαν το ψευδοκράτος, ενώ παράλληλα έστειλαν μηνύματα απελευθέρωσης κι επανένωσης του τόπου και του λαού μας. Διατράνωσαν τη θέληση τους για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που θα δημιουργήσει συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Για ακόμα μια φορά στάλθηκε το μήνυμα προς την Τ/κ νεολαία, πως μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια στην κατοχή και μαζί θα χτίσουμε το κοινό ειρηνικό μας μέλλον.

 

Παράλληλα ως ΕΔΟΝ, δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε, τη στάση της Νεολαίας του ΔΗΣΥ, της φοιτητικής παράταξης της Πρωτοπορίας και της μαθητικής τους κίνησης ΜΑΚΙ. Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος μετέτρεψε την πορεία της ΠΣΕΜ ουσιαστικά, σε ένα εθνικιστικό πανηγύρι, όπου ο εθνικιστικός τους εαυτός αναμετρήθηκε με το επαναπροσεγγιστικό τους προσωπείο. Την ίδια στιγμή που προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα του εαυτού τους, ως υποστηρικτές της λύσης και της ειρηνικής συμβίωσης, παρουσιάστηκαν στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας με συνθήματα όπως «Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό», «Τούρκοι Μογγόλοι Δολοφόνοι», «Η Κύπρος είναι ελληνική» κ.α.

 

Ως Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, καταδικάζουμε κάθε αναβίωση σοβινιστικών και μισαλλόδοξων, θέσεων και πρακτικών. Δηλώνουμε ξεκάθαρα, πως δεν πρόκειται να αφήσουμε τις ίδιες φωνές, που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας, να επανέλθουν στο προσκήνιο. Συνεχίζουμε αταλάντευτα να αγωνιζόμαστε ενάντια στο παράνομο ψευδοκράτος, υπέρ της ομοσπονδιακής λύσης για ένα μέλλον ειρηνικό για όλους του Κύπριους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy