ΕΔΟΝ: Πραγματοποιήθηκε χθες συναπάντημα Ε/κ και Τ/κ νέων της Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 15 Απριλίου 2018, συναπάντημα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων νέων της Αμμοχώστου, στο πλαίσιο του δεκαπενθημέρου επαναπροσέγγισης 2018 της ΕΔΟΝ.

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι και νέες της Αμμοχώστου, συναντήθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας και έστειλαν μήνυμα λύσης και επανένωσης, αλλά και άσκησης πίεσης για διάνοιξη του οδοφράγματος. Μέσα από την κοινή δήλωση τους, οι Ε/κ και Τ/κ νέοι διατράνωσαν τη θέλησή τους για ειρηνική συμβίωση και πέταξαν μαζί τους «χαρταετούς της ειρήνης», ενώ στάληκαν και αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα, με αφορμή την επίθεση του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του εναντίον της Συρίας.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο Υπαίθριο Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Δήμου Δερύνειας, όπου οι νέοι και οι νέες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εργαλεία και σκεύη παραδοσιακών επαγγελμάτων του τόπου μας, τα οποία χρησιμοποιούνταν από Ε/κ και Τ/κ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της νεολαίας του CTP Αμμοχώστου, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Επαρχιακό Γραμματέα, Χρύσανθο Ζαννέττο, αντιπροσωπεία του Δήμου Δερύνειας με επικεφαλής το Δήμαρχο, κ. Άντρο Καραγιάννη, καθώς και πλήθος κόσμου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy