ΕΔΟΝ: Προσπάθεια να διχαστούν οργανωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί από την Κυβέρνηση

Η ΕΔΟΝ στηρίζει την 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και στα Ολοήμερα που διεκδικούν την άμεση κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και την αναγνώριση της εκπαιδευτικής τους πείρας. Η κατάσταση με την αγορά υπηρεσιών χρονίζει και η κατάργηση της είναι πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ.

Το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς ότι τα ΚΙΕ και τα ολοήμερα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να μην καταργήσει την αγορά υπηρεσιών παρόλες τις διακηρύξεις της για διάλογο των εμπλεκόμενων φορέων.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διχάσει τους οργανωμένους γονείς και τους εκπαιδευτικούς πρέπει να βρει τους εμπλεκόμενους φορείς ενωμένους, καθώς τα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση σήμερα οφείλονται στις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη και όχι στα πάγια αιτήματα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ΚΙΕ και στα Ολοήμερα.

Ως ΕΔΟΝ καλούμε την κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα την αγορά υπηρεσιών στην εκπαίδευση και ακολούθως να προβεί σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΙΕ και τα Ολοήμερα Σχολεία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy