Έδωσε εξηγήσεις η μάνα…

Κοινωνικός λειτουργός ανέλαβε την προστασία του υγιέστατου βρέφους

Τις εξηγήσεις που έδωσε η μητέρα για την υπόθεση της γέννησης του παιδιού της, το οποίο βρέθηκε στη συνέχεια σε χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού, αξιολογεί η Αστυνομία, η οποία χτες επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου για εντοπισμό της μητέρας και για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ανευρέθηκε το νεογέννητο βρέφος.

Η κοπέλα που έφερε στον κόσμο το βρέφος, Ε/κύπρια πολίτης, παρουσιάστηκε αργά χτες το απόγευμα οικειοθελώς στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και ανέφερε στα μέλη της Δύναμης ότι είναι η μητέρα του νεογνού που εντοπίστηκε στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού. Στη συνέχεια, μετά τη σύντομη κατάθεσή της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη και ιατρική φροντίδα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν ξεκινήσει το μεσημέρι όταν ελήφθη η πληροφορία ανεύρεσης του παιδιού. Συγκεκριμένα, 45 λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι η Αστυνομία δέχθηκε κλήση για τον εντοπισμό νεογνού σε καρέκλα πίσω από το κτίριο του παλιού νοσοκομείου. Το αγοράκι, που φαίνεται να γεννήθηκε μόλις λίγη ώρα πριν εγκαταλειφθεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ήταν τυλιγμένο σε πετσέτα και τοποθετημένο σε καρέκλα έξω από το γραφείο των νοσηλευτών του ασθενοφόρου. Το νεογνό εντόπισε νοσηλευτής, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια.

Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τοποθετήθηκε στη θερμοκοιτίδα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών. Το αγοράκι χαίρει άκρας υγείας και είναι ολοκληρωμένης κύησης. Το νεογνό γεννήθηκε σε πρόχειρες συνθήκες, κάτι που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, είναι αντικείμενο έρευνας.

Όπως πληροφορείται η ”Χ”, την ευθύνη του βρέφους, το οποίο ζυγίζει 2 κιλά και 800 γραμμάρια, ανέλαβε ήδη κοινωνικός λειτουργός του Υπουργείου Εργασίας.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy