ΕΕ της λιτότητας

«Εμείς στην Κύπρο, την Τρόικα την είδαμε ως συνεργάτη για να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε κοινή διάσκεψη με τον εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με το «εμείς» φυσικά εννοούσε τον Συναγερμό και την κυβέρνησή του ή όπως παραδέχθηκε παλαιότερα ο Υπουργός Οικονομικών, το μνημόνιο θα ήταν μανιφέστο της κυβέρνησης και χωρίς την Τρόικα. «Δυστυχώς εμείς στην Ελλάδα, δεν καταφέραμε να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι πολλές από τις απαραίτητες αλλαγές πρέπει να εφαρμοστούν όχι γιατί τις επιβάλλει η Τρόικα ή γιατί είναι γραμμένες στο μνημόνιο, αλλά διότι είναι απαραίτητες προϋποθέσεις» για την «ανταγωνιστικότητα», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης…

Οπως και η ΕΕ, ΔΗΣΥ και ΝΔ τα δίνουν όλα για το κεφάλαιο. Και δεν είναι θέμα μόνο μνημονίων. Οι μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών κατά της λιτότητας σε Βρετανία, Βέλγιο και Γαλλία αποδεικνύουν ότι τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ που εκ φύσεως υπηρετεί τα μονοπώλια, κτυπούν κάθε λαό.

Γκάνταλφ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy