Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτιλο «ShootingLorca»

Με την 1η ατομική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «ShootingLorca», ο Θεόφιλος Κουτρουμάνης επιχειρεί να παντρέψει την ποίηση με την εικόνα. Πιο συγκεκριμένα η έκθεση περιλαμβάνει μία σύνθεση φωτογραφικών ιδεών, εμπνευσμένων από τους στίχους του εθνικού ποιητή της Ισπανίας, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Οι πρωταγωνιστές των φωτογραφιών, συνδυάζονται με στοιχεία που αντλούνται από τα ποιήματα του Λόρκα και προσπαθούν να μεταφέρουν την αίσθηση και το μήνυμά τους. Πρόσωπα καλυμμένα, χωρίς ταυτότητα και χρόνο, ψάρια, κιθάρες, χρωματιστά υφάσματα συνθέτουν δημιουργίες που προκαλούν έκπληξη. Ο Λόρκα γράφοντας ποίηση, έφτιαχνε και εικόνες. Κάποιες από αυτές παρουσιάζονται στην έκθεση «ShootingLorca», με την προσωπική ματιά του δημιουργού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 21 Απριλίου και ώρα 19:30 στην γκαλερί Φωτοδός, στη Λευκωσία. Τη βραδιά θα «ντύνουν» μουσικά, 2 αυθεντικές, σπανιόλικες κιθάρες με τους Κωνσταντίνο Λυρά και Μέμνον Αρέστη, ενώ στο μπαρ θα σερβίρονται κοκτέιλ και σαγκρία.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρέσβης της Ισπανίας στην Κύπρο κ. AngelLossada, ο οποίος και θα προλογίσει.

Ο Θεόφιλος Κουτρουμάνης ζει στην Κύπρο τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρία και φωτογράφος. Ασχολείται εντατικά με τη φωτογραφία τα τελευταία έξι χρόνια. Έχει δημιουργήσει το δικό του στούντιο στη Λευκωσία, με την ονομασία On Stage Photographyt. k. με έμφαση στις φωτογραφίσεις ηθοποιών και θεατρικών παραστάσεων. Για αυτό και τους πρωταγωνιστές των φωτογραφιών της έκθεσης αποτελούν πολύ ταλαντούχοι και γνωστοί Κύπριοι ηθοποιοί.

3_E-3 1_E-2

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy