Εγκαινιάστηκε νέος χώρος διαμονής ενήλικων θυμάτων trafficking

Τα εγκαίνια του Open House, ενός νέου χώρου διαμονής των ενήλικων θυμάτων εμπορίας που πρώτιστο στόχο έχει την προσφορά στέγης και στήριξης προς τα θύματα όταν αυτά φεύγουν από το κρατικό καταφύγιο, τέλεσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
«Κατά τη διαμονή σε αυτό θα αναπτύσσεται ένα κλίμα ηρεμίας, ενώ τα θύματα θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων, δυνατότητες απασχόλησης και ατομικής φροντίδας» είπε σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια η Υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ.
 
Η κ. Αιμιλιανίδου τόνισε ότι «η εμπορία και η εκμετάλλευση προσώπων είναι ένα εγκληματικό φαινόμενο με διεθνείς διαστάσεις, το οποίο μεταλλάσσεται συνεχώς, καθιστώντας τον εντοπισμό και την καταπολέμησή του μία τεράστια πρόκληση για τις διωκτικές Αρχές, τα εμπλεκόμενα κράτη και τις κοινωνίες στις οποίες αναπτύσσεται. Η εμπορία προσώπων αποτελεί ακραία περίπτωση παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αντιμετώπιση της χρήζει μίας συνεκτικής πολιτικής, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» είπε.
 
Το Open House εντάσσεται στο πρόγραμμα της οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking, στοχεύοντας να προσφέρει ένα οικογενειακό περιβάλλον τόσο στα θύματα όσο και στα παιδιά τους, για όσο χρόνο χρειάζονται, μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους.
 
Η Υπουργός σημείωσε ότι η οργάνωση Cyprus Stop Trafficking συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ατόμων, θυμάτων των διεθνών κυκλωμάτων με σκοπό την εμπορία και εκμετάλλευση και διακρίνεται για τις ποικίλες πρωτοβουλίες και το σημαντικό έργο που επιτελεί στον τομέα της στήριξης και παροχής υπηρεσιών στα θύματα εμπορίας προσώπων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy