Εγκαινιάζεται η ανακαινισμένη Πλατεία Σολωμού στη Λευκωσία

Ολοκληρώθηκαν τα έργα του Σταθμού Μετεπιβίβασης στην Πλατεία Σολωμού με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, την ανάπλαση του κήπου στην τάφρο και τη δημιουργία σήραγγας κάτω από την Πλατεία Σολωμού.

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, ως Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, στις 6:30 το απόγευμα στην τάφρο της Πλατείας Σολωμού.

Ο σταθμός έχει εξοπλιστεί με ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης των λεωφορείων και πληροφόρησης των επιβατών που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κεντρική μονάδα ελέγχου του συστήματος και τρεις οθόνες TFT συγκεντρωτικής πληροφόρησης των δρομολογίων στις οποίες παρουσιάζονται όλες οι αναχωρήσεις λεωφορείων τις επόμενες δυο ώρες.

Τοποθετήθηκαν επίσης εκεί, τέσσερα Infokiosks, για ενημέρωση του κοινού για τα δρομολόγια των λεωφορείων ενώ δίδονται πληροφορίες σχετικά με διαδρομές λεωφορείων, ωράρια, αναχωρήσεις λεωφορείων τις επόμενες δυο ώρες, εύρεση βέλτιστης διαδρομής, σχετικές πληροφορίες σχετικά με τα κόμιστρα κτλ.

Οι πληροφορίες αυτές δίνονται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά και απεικονίζονται επίσης σε χάρτη.

Στο χώρο βρίσκονται επίσης δώδεκα ηλεκτρονικές πινακίδες LED, μία σε κάθε στάση λεωφορείου, όπου πληροφορούνται οι επιβάτες για τις επόμενες τρεις αναχωρήσεις των λεωφορείων από τη συγκεκριμένη στάση.

Εγκαταστάθηκε και σύστημα παροχής ηχητικών ανακοινώσεων στους χώρους των στάσεων των λεωφορείων.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy