Εκ δευτέρου για το κούρεμα

Του

Βενιζέλου Ζαννέττου*

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, θυμώθηκε  γιατί κάποιοι του καταλογίζουν σοβαρότατες ευθύνες για το κούρεμα των καταθέσεων τον Μάρτιο του 2013. Μάλιστα χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία της ατάκας βγήκε και είπε πως όσοι του καταλογίζουν ή θέλουν να του καταλογίσουν ευθύνες για το κούρεμα να πάνε να κτυπήσουν άλλη πόρτα και όχι τη δική του.

Είπε αυτήν την ατάκα ο Πρόεδρος και ξόφλησε με το θέμα του κουρέματος. Τα γεγονότα όμως είναι εκεί και βοούν. Το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων του ιδίου και του υπουργού του των οικονομικών στο Eurogroup είναι γνωστό, αφού για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του τότες είπε το γνωστό, ότι του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο.

Οι ευθύνες για το θέμα του κουρέματος είναι τεράστιες και βαραίνουν αποκλειστικά τον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη και κανένα άλλο. Το μεγάλο δυστύχημα όμως για τον κυπριακό λαό είναι ότι ο σημερινός του Πρόεδρος τον παραπλανεί χρησιμοποιώντας γκεμπελικές μεθόδους.

Για την ουσία του συγκεκριμένου προβλήματος του κουρέματος και πώς φθάσαμε σε αυτό δεν είπε ούτε μια λέξη. Γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά το πώς παίζονται τα επικοινωνιακά παιγνίδια καθώς και το ρόλο των ΜΜΕ, ξόφλησε με την πιο πάνω ατάκα έχοντας υπόψη του ότι ο απλός ο κόσμος θα ακούσει τα όσα λέει και πως αυτό που θα αποτυπωθεί στο μυαλό του είναι ότι την ευθύνη για το κούρεμα την φέρουν άλλοι και όχι ο ίδιος.

Αυτό όμως που ξεπερνά ακόμα και τα όρια της κοροϊδίας είναι αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας ότι θα δημιουργηθεί ταμείο από 50 εκατομμύρια ευρώ για τους κουρευθέντες. Αυτή η τοποθέτηση των κυβερνώντων μαζί με άλλες τοποθετήσεις που αφορούν, π.χ., τους κατόχους αξιογράφων δεν είναι μια σκέτη κοροϊδία που στόχο έχει αποκλειστικά και μόνο να υφαρπάξει την ψήφο του απλού κοσμάκη; Από πού θα αντληθούν αυτά τα 50 εκ.;

Ο κόσμος απορεί ακόμα γιατί δεν λέχθηκε ούτε μια λέξη για τα όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης και πως έγινε φυγάδευση 21 εκατομμυρίων ευρώ από τους συμπεθέρους του προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη λίγες ώρες πριν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων. Δεν πρέπει ο κόσμος να μάθει γιατί και πώς υπήρξε αυτή η προνομιακή πληροφόρηση; Εκτός εάν από το γεγονός και μόνο ότι εκ των υστέρων οι συμπέθεροι δώρισαν 3 εκατομμύρια στο παγκάρι της εκκλησίας της Κύπρου, να έπαψε να αποτελεί σκάνδαλο.

Κατά που θα έλεγε και ο λαϊκός μας ποιητής Παύλος Λιασίδης «με τούτα ούλα τα κακά, τα τόσα ρεζιλέματα, έμεινε ύπνος πάνω σας ακόμα τζιαί τζιημάστε;» Ξύπνα, Κύπριε ψηφοφόρε, γιατί ετοιμάζουν χίλιους δυο τρόπους να σε ξεγελάσουν για άλλη μια φορά και να αλώσουν για άλλα πέντε χρόνια την εκτελεστική εξουσία.

Η Κύπρος σήμερα χρειάζεται ένα νέο Πρόεδρο που θα επιδιώξει με σύνεση και αξιοπιστία την εξυπηρέτηση του λαού της στο σύνολό του και όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Αυτή τη σιγουριά μπορεί να την προσφέρει μόνο η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά.

* Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy