Εκ φύσεως αντιλαϊκή

639

Τα σενάρια περί «πολλών ταχυτήτων» στην ΕΕ εναλλάσσονται με τις πάσης φύσεως σοσιαλδημοκρατικές ψευδαισθήσεις και τις ενδοαστικές και ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Κι αν είναι κάτι που ενώνει όλους τους αστούς απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, είναι ο χυδαίος αντικομμουνισμός. Από την πιο σκληρή μέχρι την πιο «ελαφριά» μορφή του.

Όπως και οι διακυμάνσεις στο μείγμα διαχείρισης που ο καθένας προτείνει, πάντοτε στην υπηρεσία των μονοπωλίων. Είτε «σκληρό» είτε «λάιτ», παραμένει αντίθετο προς τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών. Η ΕΕ δεν αλλάζει υπέρ των λαών και των εργαζομένων. Και ούτε φτιασιδώνεται μέσα από σοσιαλδημοκρατικές αρλούμπες, όποιο μανδύα κι αν φοράνε οι εκφραστές τους. Αλλάζει μόνο τακτικές και μεθόδους, μεταμφιέσεις και προσωπεία για να εξυπηρετεί πάντοτε τα ίδια «οράματα» του κεφαλαίου. Η ΕΕ είναι εκ φύσεως αντιλαϊκή. Από τα μονοπώλια, για τα μονοπώλια, με τα μονοπώλια. Όσα ψέματα κι αν σας πουν για το δήθεν «όραμα της ενωμένης Ευρώπης», η ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο από ένωση των μονοπωλίων με σαθρά, για τα λαϊκά συμφέροντα, θεμέλια. Σαθρά θεμέλια που με κάθε αντιδραστική κίνηση των αστών ενισχύονται με ακόμη μεγαλύτερο τείχος ενάντια στους λαούς.

Για να ανατρέψουν αυτό το τείχος οι εργαζόμενοι και οι λαοί πρέπει να το ρίξουν συθέμελα. Και το έχουμε ξαναγράψει: Όταν τα θεμέλια είναι τόσο σάπια, δεν μπορείς ούτε να αναστηλώσεις τη δομή ούτε να την ανακαινίσεις υπέρ των λαών. Μπορείς μόνο να βλέπεις απ’ έξω να την ανακαινίζουν πολυτελέστατα, μαζί με την κερδοφορία τους, τα μονοπώλια. Επειδή εκ φύσεως η ΕΕ των μονοπωλίων δεν μπορεί να γίνει «ΕΕ των λαών».

Η Ευρώπη των λαών περνά μέσα από αγώνες και πάλη. Οι λαϊκές εργατικές μάζες δεν έχουν τίποτα να προσμένουν από την ΕΕ, ούτε τον «εξανθρωπισμό» της. Η ΕΕ μεταλλάσσεται, αλλά δεν αλλάζει. Φανταστήκατε ποτέ ένα «ανθρώπινο και δημοκρατικό» ΝΑΤΟ; Το ίδιο ισχύει για κάθε ιμπεριαλιστική ένωση.Οι εργαζόμενοι και οι λαοί έχουν μόνο μια πραγματική επιλογή που θα υπηρετεί στην πράξη τα συμφέροντα της τάξης τους. Να στραφούν πραγματικά μέσα από ταξική πάλη κατά του πραγματικού και μόνου εχθρού: της δικτατορίας των μονοπωλίων. Να δώσουν τον δύσκολο αγώνα κατά του εκμεταλλευτικού συστήματος και των ιμπεριαλιστικών θεσμών. Να ανατρέψουν με την πάλη τους την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να οικοδομήσουν την Ευρώπη των λαών και του σοσιαλισμού.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.