Ε/κ και Τ/κ νέοι ποδηλάτησαν για την ειρήνη (Pics)

Το όραμά τους για μία επανενωμένη Κύπρο διατράνωσαν οι νέοι της Αμμοχώστου, Ε/κ και Τ/κ, που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 15/4 εκδήλωση  «Ποδηλατώ για την ειρήνη – Barış için Pedal Çeviriyoruz» στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΕΔΟΝ στο πλαίσιο του δεκαπενθημέρου επαναπροσέγγισης 2018. 
 
Σε δηλώσεις του ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου Ανδρέας Παναγιώτου αναφέρθηκε στο κοινό όραμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για το μέλλον μιας επανενωμένης.
 
Όπως δήλωσε, «Οραματιζόμαστε μία Αμμόχωστο που θα είναι πρότυπο συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στα πλαίσια μιας επανενωμένης Κύπρου».
 
Σε δηλώσεις της η Gunner Gulham  αντιπρόσωπος του CTP Y-(Cyprus-International Union of Socialist Youth) αναφέρθηκε στην κοινή επιθυμία για διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας. «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την επιθυμία μας για άνοιγμα του οδοφράγματος ανάμεσα στη Δερύνεια και την Αμμόχωστο. Θέλουμε να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατόν, για να επισπευθεί η διαδικασία επανένωσης», d;hlvse.
 
Οι νέοι πέταξαν συμβολικά στον αέρα πολύχρωμα μπαλόνια. Με το πέρας της εκδήλωσης ξεναγήθηκαν από τον Δήμαρχο Δερύνειας Άντρο Καραγιάννη στο Υπαίθριο Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Δήμου Δερύνειας.

 

Κοινή Διακήρυξη των διοργανωτών του «Ποδηλατώ για την ειρήνη»

Εμείς, οι εκπρόσωποι διαφόρων Οργανώσεων, καλούμε τη νεολαία και από τις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής να βρεθούν στις γραμμές μας για ένα κοινό αγώνα που θα καταστήσει τη γενιά μας αυτή που θα κτίσει τα θεμέλια της επανενωμένης ομοσπονδιακής Κύπρου.

Προσδοκούμε σε μια λύση που θα καθιστά τους Κύπριους αφέντες της πατρίδας τους μακριά από ξένες εξαρτήσεις. Μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας η οποία θα βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ βασισμένη στην πολιτική ισότητα, με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, προσβλέπουμε στην επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων σύντομα.

Η επίλυση του Κυπριακού είναι επείγουσα όσο ποτέ άλλοτε. Σαράντα τρία χρόνια είναι πολλά ενώ η διαίρεση και το απαράδεκτο στάτους κβο θέτουν περισσότερα εμπόδια επί του εδάφους αλλά και στις συνειδήσεις των ανθρώπων ως προς το στόχο της επίτευξης μιας λύσης.

Εκ τούτου, καλούμε όλους όσους είσαστε παρόντες εδώ σήμερα να μοιραστείτε το κάλεσμα μας για μια πατρίδα της ειρήνης και της ευημερίας. Ας γίνουμε μέρος του αγώνα για μια επανενωμένη Κύπρο κι ένα ειρηνικό μέλλον!

Διοργανωτές:

ΕΔΟΝ – Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας

Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών

Νεολαία του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP)

Νεολαία του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος (BKP)

Αριστερή Κίνηση (SOL Hareket)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy