Ε/Κ και Τ/Κ συνδικαλιστικές οργανώσεις: «Ας κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή»

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ,DEV-IS,KTAMS,KTOS,KTOEOS,BES,KOOP-SEN,DAU-SEN ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανωθεί συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Ιουνίου, 2017 και ώρα 7.30 μμ, όταν οι δυο ηγέτες θα βρίσκονται στην Ελβετία σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη διάσκεψη για το κυπριακό.

“Καλούμε τον Κυπριακό λαό, ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες πεποιθήσεις, να συναντηθούμε όλοι μαζί στο τέρμα της οδού Λήδρας στη νεκρή ζώνη για να στείλουμε ενωμένοι, το δικό μας μήνυμα ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες τους και απαιτούμε να επιστρέψουν στην Κύπρο με θετικό αποτέλεσμα για την επανένωση της χώρας μας.

Καλούμε τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν, σοβαρά, αποφασιστικά, δημιουργικά και μακριά από σκοπιμότητες, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ολόκληρου του Κυπριακού λαού. Τους καλούμε, να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα για μια επανενωμένη και ειρηνική Κύπρο, πατρίδα όλων των παιδιών της.

Είναι πεποίθησή μας πως έφτασε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας και να θάψουμε οριστικά τη βία του παρελθόντος, τις εθνικιστικές εξάρσεις και τη μισαλλοδοξία. Να διατρανώσουμε την πίστη μας ότι η Κύπρος μας είναι πολύ μικρή για να είναι διαιρεμένη, αλλά και πολύ μεγάλη για να μας χωρέσει όλους. Να οικοδομήσουμε μαζί το κοινό μας ελπιδοφόρο μέλλον.

Καλούμε, τέλος, τις εμπλεκόμενες ξένες δυνάμεις να σεβαστούν την επιθυμία του Κυπριακού Λαού στο σύνολο του να ζήσει ξανά ειρηνικά σε μια επανενωμένη πατρίδα, και να συμβάλουν σε διευθετήσεις που θα εξυπηρετούν τα γνήσια συμφέροντα του ίδιου του Κυπριακού λαού προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Εμείς, οι ΕΚ και ΤΚ οργανώσεις και φορείς που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο, καλούμε όλους τους Κύπριους να δώσουν το παρόν τους σε αυτό το δικοινοτικό συναπάντημα της 28ης Ιουνίου 2017, με στόχο αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή της λογικής, της επανένωσης, της ειρήνης και της ελπίδας.

Ας κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή κι ας διατρανώσουμε την πεποίθηση μας πως η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί!”

Στηρίζουν οι οργανώσεις: ΠΕΟ, DEV-IS, KTAMS,KTOS,KTOEOS,KOOP-SEN, DAU-SEN,BES…. (σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι οργανώσεις που στηρίζουν)

 

Το ΑΚΕΛ στηρίζει την δικοινοτική συγκέντρωση υπέρ της Λύσης και της Επανένωσης που πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη. 

Tην συγκέντρωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των δυο κοινοτήτων και υποστηρίζεται από σχεδόν εκατόν οργανώσεις που υπογράφουν την κοινή διακήρυξη, ανάμεσα τους και το ΑΚΕΛ.
Την ώρα που οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων θα βρίσκονται στην Ελβετία από την Νεκρή Ζώνη στην οδό Λήδρας, θα σταλεί ένα μαζικό, κοινό μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας για λύση του Κυπριακού. Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Λατίνοι, Μαρωνίτες και Αρμένιοι, ενώνουμε τις φωνές μας και δηλώνουμε ότι η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να είναι διαιρεμένη αλλά είναι αρκετά μεγάλη για να μας χωρέσει όλους. 
Η συγκέντρωση πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη, 28 Ιουνίου, με προσυγκέντρωση στις 19:00, έξω από το Δημαρχείο Λευκωσίας και ακολούθως πορεία προς την Νεκρή Ζώνη στο τέρμα οδό Λήδρας. Το ΑΚΕΛ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια εκδήλωση. Καλούμε τον κυπριακό λαό να δώσει δυναμικά το παρών του στην δικοινοτική εκδήλωση, αγκαλιάζοντας μαζικά αυτή την πρωτοβουλία. 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy