Ε/κ, Τ/κ και Παλαιστίνιοι μαζί για την Παλαιστίνη

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΕΟ – DEV-IS – KTAMS – KTOS – KTOEOS – BES – KOOP-SEN και DAU-SEN πραγματοποίησαν την Πέμπτη εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ζητώντας τερματισμό των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων κατά του παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της περιοχής.

Η εκδήλωση ήταν ειρηνική και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που διοργάνωσε σήμερα η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και άρχισε με συγκέντρωση και ομιλίες από τους, ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση και Πρόεδρο της ΚΤΟΕΟΣ Selma Eylem και ολοκληρώθηκε με πορεία προς την Πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία, όπου σε συγκέντρωση αναγνώσθηκε σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά ) και εγκρίθηκε ψήφισμα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στο οποίο αναγράφετο “Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό καταδικάζουμε την ισραηλινή επίθεση. 30th March, International Solidarity day with the Palestinian people” και φώναζαν συνθήματα όπως “Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΣΟ διαχρονικά στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού μέσα από διάφορες δράσεις και οι οργανώσεις ΠΕΟ, DEV-IS, KTAMS ,KTOS, KTOEOS, BES, KOOP-SEN,και DAU-SEN οι οποίες είναι μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Διεθνούς τους, διοργάνωσαν ην κινητοποίηση στήριξης και αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό.

Το κράτος του Ισραήλ παραβιάζοντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και με την εγκληματική ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ που αντιδρούν μόνο διακηρυκτικά, συνεχίζει τη παγίωση των τετελεσμένων της κατοχής μέσα από την κατάσχεση και τον εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών και τον εκτοπισμό πληθυσμών με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα επί του εδάφους, αναφέρεται στο ψήφισμα στο οποίο προστίθεται ότι η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ έχει ενταθεί μετά την εκλογή του Τραμπ και διαφαίνεται η πρόθεση για εγκατάλειψη της πολιτικής των δύο κρατών.

“Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστινιακού λαού για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ`” προστίθεται στο ψήφισμα.

Με το ψήφισμα διατυπώθηκε η απαίτηση για εκκένωση όλων των οικισμών των εποίκων του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και την κατεδάφιση του διαχωριστικού τείχους και τερματισμός των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων κατά του παλαιστινιακού λαού και κατά των υπολοίπων λαών της Μέσης Ανατολής και ζητήθηκε η απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.
Ο ΓΓ της ΠΕΟ είπε ότι εδώ και δεκαετίες ο παλαιστινιακός λαός, παρά την αγριότητα και την τρομοκρατία που εξασκεί σε βάρος του το Ισραήλ, αγωνίζεται για τα δίκαια του για ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, προσθέτοντας ότι σταδιακά 7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εξαναγκάστηκαν στην προσφυγιά και είναι διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο.

Παρά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ που καταδικάζουν από το 1979 τον εποικισμό εδαφών ως κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς νόμου, το Ισραήλ συνεχίζει να εποικίζει με ραγδαίους ρυθμούς τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα επί του εδάφους, συνέχισε.

Είπε ακόμα ότι κορύφωση των ενεργειών του κράτους του Ισραήλ αποτελεί η πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση του Ισραηλινού κοινοβουλίου να προχωρήσει στη νομιμοποίηση αναδρομικά 4000 σπιτιών εποίκων στην Δυτική Όχθη.

Στην ομιλία της η κ. Eylem ανέφερε ότι “είμαστε εδώ όχι μόνο για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγώνα του παλαιστινιακού Λαού ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, αλλά και για να ορθώσουμε το ανάστημα μας ενάντια στις εθνοτικές συγκρούσεις, τους πολέμους και ενάντια στην οδύνη και στις καταστροφές που προκαλούν περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή”.

Πρόσθεσε ότι “η παγκόσμια τάξη πραγμάτων που φέρνει στην ανθρωπότητα μόνο καταστροφές, μέσο των διακοινοτικών συγκρούσεων, πολέμων και επιδείξεις δυνάμεων των κρατών δεν πρέπει να είναι η μοίρα μας”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy