Εκατοντάδες ισλαμιστές στην Ινδονησία διαδήλωσαν κατά του Facebook

Αρκετές εκατοντάδες ισλαμιστές στην Ινδονησία πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία μπροστά από τα γραφεία του Facebook στην Τζακάρτα, κατηγορώντας τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι εμποδίζει την πρόσβαση σε κάποιες ιστοσελίδες που ανήκουν σε σκληροπυρηνικές οργανώσεις με την κατηγορία ότι διασπείρουν μίσος.
 
Οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων ήταν ντυμένοι στα λευκά και μεταξύ τους ήταν μέλη του σκληροπυρηνικού Μετώπου Ισλαμιστών Υπερασπιστών (FPI), πραγματοποίησαν πορεία από ένα τέμενος προς τα γραφεία του Facebook στην πρωτεύουσα της πολυπληθέστερης μουσουλμανικής χώρας του κόσμου. 
 
“Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο Facebook ότι πρέπει να παραμείνει ουδέτερο και αμερόληπτο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σλάμετ Μάαριφ, εκπρόσωπος του FPI. 
 
“Υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί που διασπείρουν μίσος για το ισλάμ, τους ουλεμάδες, και τους επιτρέπεται να λειτουργούν. Υπάρχουν λογαριασμοί που αναφέρονται σε ισλαμική ανθρωπιστική βοήθεια και τους κλείνουν”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η οργάνωσή του σκοπεύει να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το Facebook και να ανοίξει νέους λογαριασμούς. 
 
Από την πλευρά του ο ιστότοπος επεσήμανε ότι πολιτική του είναι να διαγράφει το περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες του. 
 
“Οι κανόνες μας έχουν δημιουργηθεί για να μην επιτρέπεται σε οργανώσεις ή πρόσωπα να υποκινούν το μίσος ή τη βία εναντίον όσων έχουν διαφορετικές απόψεις”, επεσήμανε εκπρόσωπος του Facebook που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.  
 
Από την πλευρά του εκπρόσωπος του υπουργείου Επικοινωνιών της Ινδονησίας, ο Σέμουελ Πανγκεραπάν, δήλωσε ότι “δεν έχουμε ζητήσει ποτέ να κλείσουν λογαριασμοί του FPI”.
 
Κάποιες ισλαμιστικές οργανώσεις στην Ινδονησία χρησιμοποιούν ευρέως τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και το FPI διαθέτει περίπου 100 λογαριασμούς στο Facebook καθώς και σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Twitter. 
 
Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική, αν και είχαν αναπτυχθεί 1.200 αστυνομικοί για να φρουρούν τα γραφεία του Facebook, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. 
 
Οι Ινδονήσιοι είναι λάτρεις των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με το Facebook να διαθέτει 115 εκατομμύρια χρήστες στη χώρα το δεύτερο τετράμηνο του 2017. Η Ινδονησία βρίσκεται στην τέταρτη θέση του καταλόγου των χωρών με τους περισσότερους χρήστες του Facebook, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.  

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy