Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε περίοδο αναστολής της λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο γγ της συντεχνίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παραγκωνίζεται η συλλογική σύμβαση ενώ έκανε λόγο και για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε βάρος των εργαζομένων σε κάποια ξενοδοχεία.

Πρόσθεσε ότι οι συντεχνίες ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για προώθηση νομικών μέτρων στην υφιστάμενη νομοθεσία για τους όρους απασχόλησης στα ξενοδοχεία χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία τα οποία δεν λειτουργούν τους χειμερινούς μήνες δεν έχουν πάρει οποιαδήποτε επιταγή για το ανεργιακό επίδομα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τις συντάξεις των γονιών τους. Υπέδειξε ότι αν είναι οι διαδικασίες που χωλαίνουν καλό θα ήταν να αλλάξουν.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΠΕΟ.

Από πλευράς υπουργείου εργασίας υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση για την εξέταση αίτησης του ανεργιακού επιδόματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και ότι .

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy