Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή από την κίνηση Save Akamas (Pic)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η κίνηση Save Akamas/Save Cyprus, με αφορμή την καταστροφή των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια.

Συγκεκριμένα, μετά και από την συγκατάθεση του Δήμου Πέγειας και του Τμήματος Πολεοδομίας, άρχισε η ανέγερση οικοδομών σε προστατευόμενη ζώνη στην Πέγεια, πάνω από θαλασσινές σπηλιές όπου αναπαράγεται η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, το πιο απειλούμενο με εξαφάνιση είδος στη Μεσόγειο.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28/02/2018 στις 11 π.μ. έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Λευκωσία, την ώρα που θα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Με αφορμή την καταστροφή των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια, η κίνηση Save Akamas, προχωρά στην ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 28/02/2018 στις 11 π.μ. έξω από τη Βουλή των Αντιπροσόπων στην Λευκωσία

Εκείνη την ώρα (και συγκεκριμένα στις 11.30) θα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να είμαστε εκεί, με σκοπό να δείξουμε ότι δεν θα ανεκτούμε να συνεχιστεί η υποβάθμιση και καταστροφή της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα κοινά αγαθά ανήκουν σε όλες και όλους μας. Αναμένουμε ότι οι πρόνοιες των Οδηγιών της ΕΕ και της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ για τη διατήρηση της φύσης θα τηρούνται, χωρίς χαλαρώσεις, εκπτώσεις, παρεκκλίσεις και παραθυράκια. Όλα τα έργα και σχέδια που χωροθετούνται μέσα ή κοντά σε περιοχές Natura 2000 πρέπει να υποβάλλονται σε δέουσα εκτίμηση και να αξιολογούνται οι επιπτώσεις τους ορθά, επαρκώς και εγκαίρως, πριν από τη χορήγηση πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης και της συμμόρφωσης με το περιβαλλοντικό κεκτημένο, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να επιβάλλουν τη νομοθεσία για την πρόληψη και την αποκατάσταση οποιασδήποτε περιβαλλοντικής ζημιάς. Τέλος, πρέπει να εκδοθούν διατάγματα διατήρησης και διαχείρισης των περιοχών Natura 2000, τα οποία να περιλαμβάνουν νομικά δεσμευτικά μέτρα και ουσιώδεις όρους για τη διαφύλαξη όλων των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο.

save akamas

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy