Εκδήλωση διαμαρτυρίας ταχυδρομικών διανομέων την ερχόμενη Πέμπτη

Οι ταχυδρομικοί διανομείς του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις άσχημες, όπως αναφέρουν, συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο Τμήμα τους, την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, προειδοποιώντας και με κλιμάκωση των μέτρων εάν η Διεύθυνση του Τμήματος Ταχυδρομικών επιμείνει στην εφαρμογή του Προγράμματος Εκσυγχρονισμού Διανομών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), «η εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι αποτέλεσμα της άκαμπτης στάσης της Διεύθυνσης του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών η οποία, ετσιθελικά, θέλει να επιβάλει τις επόμενες ημέρες στο Τμήμα Διανομής ένα δήθεν ‘Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Διανομών’ (ΠΕΔ) που κάθε άλλο παρά εκσυγχρονιστικό μπορεί να θεωρηθεί».
 
Όπως αναφέρεται, «οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης μέσα από διάλογο, έπεσαν στο κενό και οι εισηγήσεις της ΑΣΔΥΚ, οι οποίες μέσα από την πράξη και την καθημερινότητα είναι πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας λειτουργικές και σύγχρονες, δεν λήφθηκαν υπόψη».
 
Σύμφωνα με τη συντεχνία, «η εφαρμογή του ΠΕΔ, όπως το επιθυμεί η Διεύθυνση του ΤΤΥ θα έχει αντίκτυπο στις συνθήκες εργασίας των ταχυδρομικών διανομέων, ενώ θα επιφέρει και αλυσιδωτά προβλήματα στην έγκαιρη διανομή της αλληλογραφίας, που ούτως ή άλλως παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες λόγω της υποστελέχωσης του Τμήματος».
 
Όπως σημειώνει η ΑΣΔΥΚ «η αύξηση της απόστασης των διανομών θα έχει οικονομικό αντίκτυπο στους διανομείς, οι οποίοι μετά τη μείωση του κατ’ αποκοπή επιδόματος το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν καλύπτουν τα πραγματικά τους έξοδα, ιδιαίτερα όταν η μοτοσυκλέτα τους παρουσιάζει μηχανικά προβλήματα. Πόσο μάλλον τώρα που η αύξηση της απόστασης των διανομών, θα επιφέρει επιπλέον κόστος σε καύσιμα και φθορές. Είναι πραγματικό κατάντημα οι ταχυδρομικοί διανομείς να έχουν φτάσει σε σημείο να επιδοτούν το κράτος» αναφέρει η συντεχνία.
 
 Προειδοποιεί δε ότι σε περίπτωση που η Διεύθυνση του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών συνεχίσει να επιμένει στην απόφαση της για μονομερή εφαρμογή του ΠΕΔ, τα μέτρα των διανομέων θα κλιμακωθούν.
 
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στο χώρο στάθμευσης του Επαρχιακού Ταχυδρομείου Λευκωσίας, στην οδό Προδρόμου στον Στρόβολο από τις 12:00 – 12:30 μμ. Την ίδια ώρα, παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία Λεμεσού και Πάφου.
 
Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του Κλαδικού Συμβουλίου του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της ΑΣΔΥΚ θα μεταβεί στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στο  Υπουργείο Οικονομικών και στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, όπου θα επιδώσει σε αξιωματούχους των Υπουργείων γραπτό υπόμνημα με τα αιτήματα των ταχυδρομικών διανομέων.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy