Εκφεύγει των πλαισίων ο Γεν. Ελεγκτής στο θέμα με ΘΟΚ

Την άποψη ότι ο Γενικός Ελεγκτής ίσως να εκφεύγει από τα πλαίσια και να υπεισέρχεται στις εξουσίες του Γενικού Εισαγγελέα, εξέφρασε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο νομικός Πατρίκιος Παύλου, κληθείς να σχολιάσει την κόντρα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ).

Όπως εξήγησε ο κ. Παύλου, το άρθρο 116 του συντάγματος δίνει στον Γενικό Ελεγκτή το δικαίωμα να ελέγξει κάθε πληρωμή ή είσπραξη που γίνεται για λογαριασμό της Δημοκρατίας. Αυτό, πρόσθεσε, συνεπάγεται την υποβολή λογαριασμών στον Ελεγκτή, για προηγούμενες περιόδους.

Ωστόσο, σημείωσε ο Πατρίκιος Παύλου, ο Γενικός Ελεγκτής διεκδικεί το δικαίωμα να κάνει διαχειριστικό έλεγχο, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί, είπε, πώς ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εκτιμά ότι έχει αυτή την εξουσία.

Κληθείς να πει αν ο Γενικός Ελεγκτής δικαιούται να προσφύγει στον Γενικό Εισαγγελέα σε περίπτωση που ο ΘΟΚ δεν δώσει τους λογαριασμούς του, ο κ. Παύλου είπε ότι αυτό μπορεί να το πράξει και από εκεί και πέρα είναι στην ευχέρεια του Γενικού Εισαγγελέα να πει αν προκύπτει θέμα ή όχι.

Έλπις Γεωργίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy