Εκφράζουν έκπληξη για τις δηλώσεις του Πρύτανη οι διδακτορες ερευνητές του Παν. Κύπρου

Έκπληξη για «τη φερόμενη δήλωση του Πρύτανη» του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σύμφωνα με την οποία αναφέρεται στους Διδακτορικούς Επιστήμονες Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) ως «παιδιά» τα οποία δεν είναι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και άρα δεν μπορούν να κάνουν απεργία, εκφράζει με ανακοίνωση της η Συντεχνία ΔΕΔΕ.

Στην ανακοίνωση-απάντηση της προς τον Πρύτανη η ΔΕΔΕ αναφέρει ότι συτή η αναφορά έρχεται μετά από μια άλλη φερόμενη δήλωση του χτες στη Cyprus Mail ότι «κάνει ρυθμίσεις για να μην επηρεαστεί κανένα μάθημα το διήμερο της απεργίας», την οποία η ΔΕΔΕ ερμηνεύει ότι «θα φέρει απεργοσπάστες για να διδάξουν τα μαθήματα».

Η ΔΕΔΕ καλεί τον Πρύτανη «να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του όχι μόνο για την πρόκληση της εργατικής διαφοράς, αλλά και για την αμαύρωση της εικόνας του δημόσιου πανεπιστημίου που προκαλείται» Καλεί παράλληλα τους αντιπρυτάνεις Αθανάσιο Γαγάτση και Κώστα Κωνσταντίνου αλλά, τους προέδρους όλων των Τμημάτων, το κάθε μέλος της Συγκλήτου και τον κάθε ακαδημαϊκό σε οργανική θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες «για το γεγονός ότι τέτοιες απαξιωτικές τοποθετήσεις από τον κ. Χριστοφίδη εξευτελίζουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και δεν συνάδουν με την εικόνα και το ήθος που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας».

Σημειώνει παράλληλα ότι επιφυλάσσεται σχετικά με τη νομική διάσταση των δηλώσεων και κυρίως των πράξεων του κ. Χριστοφίδη.

Η ΔΕΔΕ σημειώνει επίσης ότι η 48ωρη εξαγγελθείσα απεργία της για τις 22 και 23 Ιανουαρίου θα προχωρήσει με περισσότερη αποφασιστικότητα από τους επιστήμονες διδασκαλίας και έρευνας σε μη οργανικές θέσεις, μέλη και μη μέλη της ΔΕΔΕ και καλεί εκ νέου και τους υπόλοιπους διδάσκοντες μόνιμους αλλά και διδακτορικούς φοιτητές να στηρίξουν έμπρακτα την απεργιακή κινητοποίηση των Διδακτορικών Επιστημόνων Έρευνας και Διδασκαλίας απέχοντας και αυτοί από τα μαθήματα το διήμερο 22-23 Ιανουαρίου.

Ζητά επίσης τη στήριξη όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, διότι, όπως αναφέρει, «ο αγώνας για αξιοπρέπεια στην ακαδημαϊκή εργασία τους αφορά όλους καθότι επηρεάζει την ποιότητα της διδασκαλίας και της έρευνας ενώ προάγει τις υγιείς συνθήκες εργασίας γενικότερα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy