ΕΚΥΣΥ: Απαράδεκτες καθυστερήσεις στις εξετάσεις των δικαιούχων στη σύνταξη

Μεγάλες και απαράδεκτες καθυστερήσεις στις εξετάσεις των δικαιούχων στη σύνταξη καταγγέλλει η ΕΚΥΣΥ.

Μιλώντας στον Άστρα ο γ.γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης είπε ότι με βάση τις ανακοινώσεις του ίδιου του υπουργείου Εργασίας, η σύνταξη χηρείας χρειάζεται 10 μήνες για εξέταση κι άλλες αιτήσεις που αφορούν συντάξεις χρειάζονται περίπου 8 μήνες για να εξεταστούν.

Σχολιάζοντας ο συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας Φάνος Κουρουφέξης είπε ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ότι ανάλογα με τη μορφή της σύνταξης ή του επιδόματος, υπάρχει προεργασία η οποία πρέπει αν γίνει. Έφερε ως παράδειγμα τη σύνταξη ανικανότητας, για την οποία όπως είπε πρέπει να γίνουν εξετάσεις από ιατροσυμβούλια.

Σε ότι αφορά τη θεσμοθετημένη σύνταξη είπε ότι χρειάζονται 5 έως 6 μήνες για εξέταση. Έτσι, πρόσθεσε ο κ. Κουρουφέξης, οι αιτήσεις Ιανουαρίου θα πληρωθούν τέλος Ιουνίου. Γίνεται προσπάθεια, πρόσθεσε, να μειωθεί ο χρόνος εξέτασης και γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να προσληφθεί επιπρόσθετο προσωπικό.

Από την πλευρά του ο κ. Σκαρπάρης διερωτήθηκε γιατί να χρειάζεται τόσος χρόνος διεκπεραίωσης, όταν ακόμα και με το ηλεκτρονικό σύστημα Αριάδνη, όταν γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση, αυτόματα εμφανίζεται το ποσό που δικαιούται ο αιτητής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy