Έκκληση ΑΚΕΛ για διαφορετική προσέγγιση προς την Ελλάδα

Η δική μας η ευχή είναι επιτέλους οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας και της Κύπρου να προσεγγίσουν τα ζητήματα μέσα από ένα διαφορετικό φακό και να συνειδητοποιήσουν ότι εκείνο που προέχει είναι η ευημερία των λαών και όχι οι ευημερία των πολυεθνικών εταιρειών, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το σημερινό Eurogroup το οποίο θα εξετάσει το πρόγραμμα της Ελλάδας βάσει των προτάσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι οι εταίροι μας θα πρέπει “να έχουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, μια προσέγγιση που θα δίνει ώθηση στην ανάπτυξη και στην ελάφρυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης σε βάρος των λαών”.

“Ελπίζω και εύχομαι λοιπόν να γίνει η κατάληξη σε μια συμφωνία η οποία θα επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία προς όφελος του ελληνικού λαού”, είπε,

Κατά αναλογία, συνέχισε ο κ. Κυπριανού “απαιτούμε και η κυπριακή κυβέρνηση να διεκδικήσει προς όφελος του κυπριακού λαού και να στηρίξει σε αυτό το στάδιο τις ενέργειες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση και οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν δυνατότητα άσκησης πολιτικών σε εθνικών επίπεδο διαφορετικών από ότι ακολουθούνται σήμερα”.

Πρόσθεσε ότι “μέσα σε αυτά τα πλαίσια θεωρώ ότι θα δημιουργηθούν προοπτικές για να υπάρξει μια καλύτερη προοπτική και για τον ελληνικό λαό αλλά και για τον κυπριακό λαό”.

“Θεωρούμε λοιπόν ότι η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες και να απαιτήσει και προς όφελος της Κύπρου και του κυπριακού λαού”, είπε καταλήγοντας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy