Έκκληση CIPA προς τη Βουλή να ψηφίσει άμεσα το Υφυπουργείο Ανάπτυξης

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), σε ανακοίνωσή του, καλεί τη Βουλή να μην αψηφήσει το κάλεσμα των καιρών και να προχωρήσει άμεσα στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρεται, η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της προσπάθειας εκσυγχρονισμού της κυπριακής οικονομίας.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, όπως επισημαίνει ο CIPA, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κυριότερης ίσως παθογένειας που αντιμετωπίζει η χώρα ως επιχειρηματικό κέντρο, της γραφειοκρατίας, καθώς για πρώτη φορά το σύνολο των μηχανισμών που σχετίζονται με τη διευκόλυνση μίας επένδυσης θα βρίσκονται υπό την εποπτεία και το συντονισμό ενός φορέα. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά ο CIPA, διασφαλίζονται οι διαδικασίες για πιο ολοκληρωμένη, ταχύτερη και διαφανή εξυπηρέτηση των ξένων επενδυτών.

Όπως διαφαίνεται και μέσα από τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας μεταξύ επενδυτών που διενήργησε ο Οργανισμός, η ελκυστικότητα της χώρας πλήττεται από τις χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το γεγονός αυτό, υποστηρίζει ο Οργανισμός, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τη συνολική επανατοποθέτηση της οικονομίας και την ανάδειξή της σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και χρήζει άμεσης επίλυσης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIPA Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, σημειώνει την ανάγκη άμεσης δημιουργίας του Υφυπουργείου και καλεί τη Βουλή να μην αψηφήσει το κάλεσμα των καιρών.

«Εν μέσω ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού και ραγδαία μεταβαλλόμενου διεθνούς περιβάλλοντος, η χώρα μας καλείται να αποδείξει ότι αξίζει να εκλαμβάνεται από την επενδυτική κοινότητα ως ένας σοβαρός, σύγχρονος και ελκυστικός προορισμός. Δεν χωρούν περιθώρια για υπαναχωρήσεις και αναβολές στην προσπάθειά μας να διορθώσουμε τα κακώς έχοντα του παρελθόντος», αναφέρει.
Πρόκειται για ουσιαστική προϋπόθεση, προσθέτει, που θα μας επιτρέψει να άρουμε τα εμπόδια και να οδηγήσουμε τη χώρα μας στην ανάπτυξη αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy