Εκκληση Γονέων Δημοτικής προς Βουλή για ψήφιση νόμου διεξαγωγής εξετάσεων

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης παρακολουθεί με προσοχή και αγωνία τη διαδικασία ψήφισης του τροποποιητικού νόμου και των σχετικών κανονισμών για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, στο πλαίσιο του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει ότι η Βουλή για δεύτερο συνεχόμενο δεκαπενθήμερο ανάβαλε την ψήφιση του σχετικού νόμου με αποτέλεσμα να παραμένει το παρόν αναχρονιστικό σύστημα.

«Πάγια θέση των Οργανωμένων γονιών της Δημοτικής Εκπαίδευσης είναι η άμεση αλλαγή ολόκληρου του υφιστάμενου εκπαιδευτικού συστήματος. (αξιολόγηση του μαθητή, κανονισμοί λειτουργίας των δημόσιων δημοτικών σχολείων, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, του νέου συστήματος διορισμών και κατάθεση νέας πρότασης εκσυγχρονισμού του νόμου που αφορά την ειδική εκπαίδευση)», προσθέτει.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει ότι διαχρονικά υποστηρίζει, ότι το υφιστάμενο σύστημα διορισμών δεν εξυπηρετεί το συμφέρον των παιδιών, που θα έπρεπε να αποτελεί γνώμονα και καθοδηγητή των αποφάσεων όλων και σημειώνει ότι η σωστή αξιολόγηση θα διασφαλίζει στα σχολεία τους ικανότερους εκπαιδευτικούς και κατ΄ επέκταση θα είναι και μέσο για την πάταξη της παραπαιδείας.

Τέλος, κάνει έκκληση προς τη Βουλή είναι να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση του σχετικού νόμου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy