Εκκληση σε συντεχνίες ΑΗΚ να μην προχωρήσουν σε μέτρα

Δημόσια έκκληση προς τις συντεχνίες της ΑΗΚ να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε μέτρα πριν από τη σύσκεψη που έχει συγκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Ζαχαρίας Ζαχαρίου μετά από σχετική επιστολή που έλαβε η Επιτροπή από συντεχνίες της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου, στην επιστολή τους οι συντεχνίες της ΑΗΚ ενημερώνουν σχετικά με απόφαση τους για άρση της δέσμευσης να μην προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα ένεκα των διαδικασιών όσον αφορά τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Θέλω να κάνω δημόσια έκκληση στις συντεχνίες και με βάση την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα να μην προχωρήσουν σε μέτρα, αναμένοντας τη σύσκεψη που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη ανακοινώσει στο Προεδρικό Μέγαρο για μελέτη της όλης κατάστασης» δήλωσε ο κ. Ζαχαρίου, υποδεικνύοντας ότι ταυτόχρονα αναμένεται «να τελειώσει και η μελέτη η οποία ολοκληρώνεται εντός των ημερών».

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου εξήρε τη μέχρι τώρα στάση της ΑΗΚ και των συντεχνιών, «γιατί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά», όπως είπε.

«Είναι κρίμα στη φτώχεια κάποιων ανθρώπων να μείνουν και χωρίς ρεύμα. Στα προβλήματα υπάρχει πάντα ο διάλογος που μπορεί να δώσει λύσεις. Η Αρχή έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά την καθετοποίηση του οργανισμού. Υπάρχουν απαιτήσεις κι από τους δανειστές και επαναλαμβάνω την έκκληση ενόψει της σύσκεψης στο Προεδρικό να μην προχωρήσουν σε μέτρα», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy