Εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ: Το κράτος μας εμπαίζει

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), αφού θεωρούν ότι το κράτος τους εμπαίζει και δεν εφαρμόζει τα συμφωνθέντα και δηλώνουν έτοιμοι για την λήψη δυναμικών μέτρων.

Μιλώντας στον Άστρα η πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών των ΚΙΕ Κυπρούλα Κυπριανού τόνισε ότι μετά από 5 χρόνια αναμένουν μια πρώτη τοποθέτηση από την υπουργική επιτροπή στις 28 Μαρτίου.

Διερωτήθηκε πότε θα γίνει η τελική τοποθέτηση όταν θα πρέπει σύντομα να προκηρυχθούν τα νέα προγράμματα και όταν η σχολική περίοδος τελειώνει και οι καθηγητές των ΚΙΕ θα μείνουν και πάλι κρεμασμένοι επί ξύλου, αφού δεν δικαιούνται ούτε ανεργιακό επίδομα κατά την καλοκαιρινή περίοδο ή τις επίσημες αργίες.

Ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ Πάμπος Αναστασίου τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι από πλευράς Υπουργείου Παιδείας δεν πρόκειται να αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών αυτών που βασίζονται στην αγορά υπηρεσιών. Είναι ξεκάθαρο, είπε ότι η τοποθέτηση του Υπουργείου στις 28 Μαρτίου θα είναι αρνητική ως προς τα αιτήματα των καθηγητών και θα μελετηθούν δυναμικά μέτρα αντίδρασης.

Χ. Χριστοφίδης: Κούφιες υποσχέσεις από τη κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς
Για τους κυβερνώντες οι καθηγητές των ΚΙΕ είναι 2ης και 3ης κατηγορίας, δήλωσε στον Άστρα ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Υπενθύμισε ότι μερικές μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές η κυβέρνηση έδωσε κούφιες υποσχέσεις στους εκπαιδευτικούς αυτούς, τις οποίες αναίρεσαν αμέσως μετά τις εκλογές.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης εμπαίζει τους ανθρώπους αυτούς και προέβλεψε ότι όταν θα υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις, οι κυβερνώντες δεν θα ξέρουν τι θα κάνουν, όπως συνέβηκε και με τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy