Εκποίηση 13 ακινήτων το πρώτο εννιάμηνο του 2016

Στοιχεία για τις εκποιήσεις ακινήτων το το πρώτο εννιάμηνο του 2016, οπόταν και άρχισε η εφαρμογή του νόμου των εκποιήσεων, έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χ. Γεωργιάδης με επιστολή του προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρει κατά το πιο πάνω διάστημα εκποιήθηκαν 13 ακίνητα, εκ των οποίων τα τρία είναι εμπορικά ακίνητα, πέντε αγροτεμάχια, τρία οικόπεδα και δύο κατοικίες/διαμερίσματα (έτοιμα ή υπό ανέγερση). Όπως αναφέρει «οι εκποιήσεις μέχρι σήμερα είναι περιορισμένες και δεν αφορούν κύριες κατοικίες».

Αναφέρει ακόμη ότι «οι εγγυητές τυγχάνουν ικανοποιητικής προστασίας» με βάση τη νομοθεσία για την αφερεγγυότητα, προσθέτοντας ότι «στις περιπτώσεις δανείων όπου η σύζυγος είναι εγγυητής, υπάρχουν φιλικές προς τον εγγυητή ρυθμίσεις».

Ο Χ. Γεωργιάδης απαντούσε σε ερώτηση του Βουλευτή των Οικολόγων Γ. Περδίκη, κατά πόσο προτίθεται να λάβει μέτρα προστασίας των μονογονεϊκών οικογενειών από εκποιήσεις κατοικιών. Όπως αναφέρει θα θέσει το θέμα στις τακτικές συναντήσεις που έχει με το Σύνδεσμο Τραπεζών και τις εμπορικές τράπεζες.

Επίσης εισηγείται στη Βουλή να ζητήσει από την Κεντρική Τράπεζα στα στοιχεία που στέλνει για τις εκποιήσεις να περιλάβει στοιχεία για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy