Έλλειψη πολιτικής βούλησης καταγράφει ο Γκουτέρες

Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για λύση του κυπριακού γράφει στην έκθεση του ο Γ.Γ των Η.Ε.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες σημειώνει ότι το κυπριακό έφτασε κοντά σε λύση η οποία δεν επιτεύχθηκε λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης από τα μέρη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του ανταποκριτή του ΑΣΤΡΑ Πανίκου Παναγιώτου ο Γ.Γ έδωσε  αντίγραφο της έκθεσης του στα μέλη του Σ.Α και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινωθεί επίσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Γκουτέρες τηρά ισες αποστάσεις, δεν επιρρίπτει ευθύνες και λέει ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών όταν το αποφασίσουν οι 2 πλευρές.

Στην έκθεση γίνεται καταγραφή όλης της πορείας της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τον Γ.Γ να γράφει για την πρόοδο αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν σε κάθε κεφάλαιο.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες κάνει επίσης αναφορά στο πλαίσιο που κατέθεσε ο ίδιος στον Γκράν Μοντανά αλλά και στο άτυπο έγγραφο του στο οποίο σημειώνει ότι είναι μη βιώσιμο το μονομερές δικαίωμα παρέμβασης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές ο Γ.Γ των Η.Ε στην έκθεση του προτείνει τη συνέχιση του έργου των τεχνικών επιτροπών όπως επίσης και την εφαρμογή περαιτέρω ΜΟΕ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy