Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σωτήρα

Φωτογραφία αρχείου

Εκτός ελέγχου βρίσκεται από το πρωί φωτιά που ξέσπασε σε περιοχή της κοινότητας Σωτήρας, της Επαρχίας Λεμεσού, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν προσπάθειες κατάσβεσης της.

Όπως δήλωσε στον “Άστρα” ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού η πυρκαγιά μαίνεται σε πολύ δύσκολη και δύσβατη περιοχή.

Στην ίδια περιοχή, στην άλλη πλευρά του δρόμου, είπε ο κ. Κεττής, ξέσπασε νωρίτερα κι άλλη πυρκαγιά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εκρήξεις των δύο πυρκαγιών δεν είναι καθόλου τυχαίες.

Μέχρι στιγμής, στις προσπάθειες πυρόσβεσης συμβάλλουν έξι πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας, δυο των Βρετανικών Βάσεων, δυο του Ταμείου Θήρας, καθώς και ένα του κοινοτικού συμβουλίου Σωτήριας. Ρίψεις νερού κάνουν από αέρος τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, καθώς και δυο ελικόπτερα των Βάσεων.

Νωρίτερα σήμερα, οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στη Λεμεσό, είχαν κληθεί για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στο Βουνί, με αποτέλεσμα να καεί το όχημα πολίτη και τέσσερα δεκάρια ξηρών χόρτων.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy