Εκβιασμός της κυβέρνησης προς τους απολυθέντες των ΚΑ

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ καταδικάζει και καταγγέλλει, σε ανακοίνωση της, «την συμπεριφορά της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των απολυθέντων εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές».

«Έξι μήνες μετά το κλείσιμο της Εταιρείας και παρά τις διαβεβαιώσεις για παραχώρηση όλων των ωφελημάτων των εργαζομένων στο τέλος Μαρτίου, φέρνουν τους εργαζόμενους μπροστά σε νέα διλήμματα. Δεν φτάνει που τα ωφελήματα των εργαζομένων παραχωρούνται κουτσουρεμένα, εκβιάζουν κιόλας τους υπαλλήλους με την απαίτηση να υπογράψουν δήλωση μηδενικής πλέον απαίτησης για οποιαδήποτε περαιτέρω διεκδίκηση», προσθέτει.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ αναφέρει ότι εδώ και καιρό μάταια προσπαθούν απεγνωσμένα να πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τους απολυθέντες υπαλλήλους.

«Οι εργαζόμενοι έχουν αγανακτήσει και αυτοί αντί να εγκύψουν στο πρόβλημα και να συζητήσουν μαζί τους και μαζί με τους εκπροσώπους τους, προχωρούν σε αποφάσεις που αναστατώνουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους. Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, έστω και τώρα να ακούσουν τη φωνή των εργαζομένων και να δείξουν ευαισθησία στο πρόβλημα τους. Τους καλούμε το συντομότερο να διευθετήσουν συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να συζητήσουν σοβαρά μαζί τους όλα τα θέματα που του αφορούν. Δεν μπορεί να αποφασίζουν μονομερώς γι’ αυτούς», συμπληρώνει.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ αναφέρει ότι δεν μπορεί να τους παραχωρούν κουτσουρεμένα αυτά που δικαιούνται και μιλούν για το Ταμείο Προνοίας τους και την ίδια στιγμή να προσπαθούν να τους στερήσουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τη δυνατότητα περαιτέρω διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους με όποιους τρόπους αυτοί κρίνουν σκόπιμο.

«Η ευαισθησία και ο ανθρώπινος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων όπως είναι αυτό των απολυθέντων εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές, δεν πρέπει απλά και μόνο να διατυμπανίζεται, αλλά να φαίνεται και να αποδεικνύεται και στην πράξη», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy