Ελεύθερα αφέθηκαν από την Υπηρεσία Θήρας, οκτώ μεταναστευτικά πουλιά

2443

Στο φυσικό τους περιβάλλον μετά την αναγκαία περίθαλψη που έτυχαν, αφέθηκαν σήμερα οκτώ μεταναστευτικά πουλιά που είχαν εντοπιστεί τραυματισμένα ή άρρωστα από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.

Η σημερινή ημέρα δεν επιλέγηκε τυχαία, αφού γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών, η οποία έχει καθιερωθεί από πέρσι από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, άνδρες της Υπηρεσίας Θήρας προχώρησαν σε δακτυλίωση των οκτώ μεταναστευτικών πουλιών, καταγραφή του μήκους της φτερούγας τους και άλλων στοιχείων, και ακολούθως τα άφησαν ελεύθερα στον υγροβιότοπο Ακρωτηρίου, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μεταναστευτικό σημείο της Κύπρου, όπως δήλωσε ο Ανώτερος Λειτουργός της Υπηρεσίας, Νίκος Κασίνης.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών είναι “Το μέλλον τους είναι το μέλλον μας”, είπε ο κ. Κασίνης, προσθέτοντας ότι η φετινή εκστρατεία στοχεύει σε δύο κύριες απειλές, “την απώλεια των ενδιαιτημάτων τους, δηλαδή των περιοχών που ζουν, και την υπερθήρευση και παράνομη θανάτωση τους”.“Έγινε η δακτυλίωση και ακολούθως απελευθερώθηκαν ένας ερωδιός, κάποιοι σφηκιάρηδες, γερακίνες, και κίρκοι”, ανέφερε και υπέδειξε πως στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σημασία των μεταναστευτικών πουλιών.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.