Ελεύθεροι υπό όρους και οι άλλοι 4 ύποπτοι για την οργάνωση ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα

Με απαγόρευση εξόδου από το ψευδοκράτος και 30.000 ΤΛ (7.500 ευρώ) χρηματικό πρόστιμο ο καθένας, ο «δικαστής» των υποθέσεων για τη δραστηριοποίηση της οργάνωσης των Γκιουλενιστών στα κατεχόμενα, Ραούφ Κιουρσάντ άφησε ελεύθερους τους 4 υπόπτους για μέλη της ΦΕΤΟ.

Σύμφωνα με τη Σταρ Κίπρις, οι δύο ιμάμηδες του Κιόνελι Τσοκακλί και Σαλτάν αλλά και το ζεύγος Ντουράν, οι οποίοι κρατούνταν γιατί βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους ή να έχουν πετάξει βιβλία και φυλλάδια της εν λόγω οργάνωσης, θα παραπεμφθούν σε απευθείας δίκη.

Η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι συνολικά έχουν συλληφθεί 13 άτομα από τον Ιούνιο, που έγινε η πρώτη επιχείρηση της «αστυνομίας» και μετά, και υπενθυμίζει ότι ο πρώτος συλληφθείς Οσμάν Αντσίζ είχε αποκαλυφθεί πως ήταν ο υπεύθυνος στα κατεχόμενα για 30 σπίτια – γιάφκες της οργάνωσης στο ψευδοκράτος. Αυτός και η γυναίκα του Εμέλ είχαν τα ονόματα «μεγάλος αδερφός» και «μεγάλη αδερφή» και μετά τη σύλληψή τους παραδόθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη Χαβαντίς, στις 10 Αυγούστου στα κατεχόμενα έγινε μια κρυφή «αστυνομική» επιχείρηση στην περιοχή Αμμοχώστου – Μηλιάς, κατά την οποίαν είχαν συλληφθεί 4 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας «αστυνομικός» και ο πρώην ιμάμης της Μηλιάς. Ο «αστυνομικός» έχει τεθεί προσωρινά εκτός υπηρεσίας. Η εφημερίδα σημειώνει πως πρόκειται για συλλήψεις χαμηλόβαθμων μελών και το μόνο τεκμήριο είναι βιβλία, περιοδικά και φυλλάδια της οργάνωσης του Γκιουλέν που όμως μερικά χρόνια πριν εισάγονταν νόμιμα και χωρίς πρόβλημα στα κατεχόμενα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy