Ελεύθεροι μετά από πέντε χρόνια στα χέρια των Ταλιμπάν

Πέντε χρόνια μετά την απαγωγή τους από Ταλιμπάν, το ζεύγος Κέιτλαν Κόλμαν (υπήκοος ΗΠΑ) και Τζόσουα Μπόιλ (υπήκοος Καναδά) απελευθερώθηκε από δυνάμεις του Πακιστάν (που αξιοποίησαν πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών) και έφτασε στον Καναδά.

Το ζευγάρι είχε απαχθεί στο Αφγανιστάν.

Βρέθηκε εκεί, σε μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της χώρας, κοντά στην Καμπούλ, το 2011, λίγο μετά το γάμο του.
Αρχικά είχε ειπωθεί ότι πήγε εκεί για τουρισμό, ότι έκανε πεζοπορία.

Από τον Καναδά, ωστόσο, ο Τζόσουα Μπόιλ στις πρώτες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις, έδωσε μία άλλη εκδοχή:

«Η βλακεία και η σατανικότητα του δικτύου Χακάνι, που απήγαγαν έναν οδοιπόρο και την σε προχωρημένη εγκυμοσύνη συζυγό του, που προσπαθούσαν να βοηθήσουν απλούς χωρικούς σε περιοχές του Αφγανιστάν που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν συγκρίνεται μόνο με τη βλακεία και τη σατανικότητα της εντολής να δολοφονήσουν τη νεογέννητη κόρη μου « μάρτυρα Μπόιλ». Και με τη βλακεία και τη σατανικότητα του βιασμού της γυναίκας μου, που δεν τον πραγματοποίησε μόνος του ένας φύλακας, αλλά τον βοήθησε ο επικεφαλής του και επέβλεπ ο διοικητής Αμπού Χαζάρ του δικτύο Χακάνι»

Η σύζυγος του Μπόιλ γέννησε τέσσερα παιδιά στα πέντε χρόνια της ομηρίας της. Από αυτά, τα τρία επέστρεψαν μαζί με το ζεύγος στον Καναδά.

Ο Μπόιλ, που αρνήθηκε να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν στο παρελθόν παντρεμένος με την αδερφή στελέχους της Αλ Κάιντα.

Οι πληροφορίες αυτές, σε συνδυασμό με τις εχθρικές προς τις ΗΠΑ δηλώσεις του, κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να σκέφτονται ότι αρχικά ο Μπόιλ είχε σκοπό να ενταχθεί σε κάποια από τις ένοπλες ομάδες του Αφγανιστάν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy